Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZIMSKI TRANSFERI

Oršiću stigla bogata ponuda s Otoka! Caktaš i službeno u Osijeku

storyeditor/2022-01-21/Bjelica_Caktas.jpg
NK Osijek
22.01.2022.
u 14:30

Engleski prvoligaš spreman je dati 12 milijuna eura za napadača Dinama

Dvanaest milijuna eura spreman je dati Burnley za Mislava Oršića. Tu su informaciju potvrdili engleski mediji, a već danima se piše kako je za jednog od najboljih Dinamovih nogometaša zadnjih sezona zainteresiran i Arsenal. Nešto se valja iza brda, to je sada već jasno. Izvori bliski igraču nisu nam htjeli potvrditi u kojoj je fazi ova priča, a trenutačno glavnu medijsku priču oko Dinama nisu službeno htjeli komentirati ni u maksimirskom klubu.

Pamte ga zbog Spursa

A kakav bi to samo vrhunac priče ako se zaista i realizira Oršićev odlazak na Otok. Od Zaprešića, preko Italije, Kine i Koreje, Dinama, pa do jedne od najjačih svjetskih liga u 29. godini. Filmski scenarij za dečka koji je to apsolutno zaslužio svojim pristupom i igračkim sazrijevanjem u karijeri. Zaslužio je takav rasplet i zbog onoga što je dao Dinamu posljednjih nekoliko sezona.

Posebice i naspram maksimirskog kluba koji mu ne bi trebao praviti probleme. Pa ionako će biti jedna od najisplativijih akvizicija u novijoj Dinamovoj povijesti. Podsjetimo, Dinamo ga je platio 1,2 milijuna eura, to znači da bi na njemu mogao zaraditi deseterostruko! Ovakva prilika ponudi se jednom ili nijednom u karijeri, a za nju su predodređeni samo odabrani.

Burnley je trenutačno na posljednjem mjestu prvenstvene ljestvice s 11 bodova iz 17 utakmica. Doduše, zona spasa udaljena je tek jednu pobjedu, a u klubu očito smatraju da bi prvi potez za spas od ispadanja bilo dovođenje našeg reprezentativca i jednog od najboljih Dinamovih igrača zadnjih nekoliko sezona.

Ima logike, Mislav je u najboljim igračkim godinama, dokazao se i afirmirao i na reprezentativnoj razini... A nakon onoga što je napravio Tottenhamu u utakmici koju će prepričavati generacije Dinamovih navijača, tako očito misle nogometni eksperti na Otoku. Za engleski stil igre Oršić ima nekoliko najvažnijih karakteristika, iznimno je hitar i jak u situacijama kada individualnom kvalitetom stvara prednost, a ima odličan udarac izvan šesnaesterca...

Inače, ovo je već četvrta ponuda za Oršića koja je stigla iz Engleske i očito je da u tome ima nešto. Odlazak na Otok mu je, čini se, bio predodređen.

– Doznali smo da je Burnley bio u kontaktu s Dinamom zbog igrača koji je već sakupio 14 nastupa za hrvatsku reprezentaciju. Burnley nema puno novca, a nalazi se u borbi za opstanak pa obilazi Europu tražeći igrača koji će mu dati najbolji omjer cijene i kvalitete. Oršić bi mogao biti taj jer Dinamo za njega traži 12 milijuna eura – pišu engleski mediji.

Caktaš: Jedva čekam trening

A završena je i priča o Miji Caktašu i Osijeku. Bivši Hajdukov veznjak potpisao je na tri i pol godine za Osijek i potom se priključio pripremama momčadi u Istri. Odabrao je dres s brojem 11.

– Evo me, da. Hvala svima na čestitkama. Prvo ću se upoznati s novim suigračima, neki od njih su mi jako dobro poznati, posebno oni koji su mi bili suigrači. Interes trenera Bjelice i Osijeka je postojao već prošloga ljeta, tada sam se odlučio ići nekim drugim putem, ali sada su nam se želje poklopile. Jedva čekam da krenem na trening i da se priključim momčadi. To je sada najvažnije. Mogu samo reći i obećati da ću dati sve od sebe, svoj maksimum na terenu. Vidimo da HNL nikada nije bilo zanimljiviji i neizvjesniji, čekaju nas stvarno lijepe utakmice i veselimo se skorašnjem početku drugog dijela sezone – istaknuo je Mijo Caktaš, novi igrač Osijeka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije