Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Ostali sportovi

Nova smrt pogodila svijet sporta: 18-godišnjakinja nije mogla izdržati pritisak...

Dio austrijskih medija je objavio kako je djevojka izvršila samoubojstvo, jer je pored njezinog tijela pronađeno nekoliko oproštajnih pisma, što je potvrdio javni tužitelj. U njima Bassani navodno, piše o velikom pritisku austrijskog saveza.
12. svibnja 2020. u 17:23 4 komentara 63597 prikaza
Johanna Bassani
Foto: Twitter

Austrija tuguje nakon što je velika nada nordijske kombinacije 18-godišnja Johanna Bassani pronađena mrtva, a navodno je izvršila samoubojstvo zbog silnog pritiska na njezinu karijeru.

Luka Modrić i Vanja Bosnić Prošlo je začas FOTO U obitelji Modrić od jutra je svečano, možda na ovaj poseban dan i suze poteknu

Mlada djevojka je pronađena mrtva samo tjedan dana nakon svog 18. rođendana, a uzrok smrti još nije službeno poznat.

Međutim, dio austrijskih medija je objavio kako je djevojka izvršila samoubojstvo, jer je pored njezinog tijela pronađeno nekoliko oproštajnih pisma, što je potvrdio javni tužitelj. U njima Bassani navodno, piše o velikom pritisku austrijskog saveza.

"Ne mogu to više, ne mogu više", napisala je između ostalog.

U dobi od 18 godina smatrali su je velikom nadom austrijske nordijske kombinacije, a u siječnju ove godine osvojila je ekipnu srebrnu medalju na Olimpijskim igrama mladih u Lausanni.

Nordijska kombinacija je sport na snijegu koji uključuje dvije discipline - skijaško trčanje i skijaške skokove. Rezultati oba natjecanja se zbrajaju i tada se određuje konačni pobjednik.

Lino Červar I tada je slavio Lino Červar šokirao otkrićem koliko je novca zaradio te 'crne' godine

Nordijska kombinacije je na programu zimskih olimpijskih igra od prvih ZOI 1924. u Chamonixu, ali samo za muškarce. Žene će olimpijsku premijeru u ovom sportu imati ne prije 2026., dok bi na svjetskim prvenstvima mogle nastupiti od 2021. 

Izraze sućuti obitelji su izrazili čelnici Međunarodnog skijaškog saveza (FIS), kao i vodstvo Austrijskog skijaškog saveza (OSV).

uživa sa Željanom
Farmerica Samanta progovorila o bolesti koju ima već 15 godina: 'Dugo mi je trebalo da je prihvatim'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • deda1234:

    Počivala u miru..

  • slavenZadravec:

    Profesionalan sport je na više načina štetan za sudionike, ali ga većina država nažalost podržava zbog reklamno-nacionalističkih interesa. Ono što treba podupirati je rekreativno bavljenje što većeg dijela građana, a profesionalce prepustiti sponzorima i privatnim interesima.

  • Deleted user:

    Tako je to kada se dijete gura u profesionalni sport. Roditelji su sada dobili najveću moguću šamarčinu. Sada imaju do kraja života da se pitaju o svojim postupcima.