Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠI NASTUPI

Nijemci žele legendu nazad u 'Elf': Schweinsteiger prozvao izbornika

Soccer - UEFA Euro 2016 - Qualifying - Group D - Scotland v Germany - Hampden Park
Richard Sellers/PA Images/PIXSELL
19.10.2020.
u 15:06

Kad je njemačka reprezentacija šest utakmica bez pobjede u Ligi nacija, čak ni izbornik ne može reći da sve ide super. Za to moraju postojati razlozi koji moraju biti imenovani, kazao je Schweinsteiger

 

Nakon serije sjajnih nastupa koje u posljednjih godinu dana pruža Thomas Muller sve su glasniji pozivi za njegov povratak u njemačku nogometnu reprezentaciju.

Izbornik "Elfa" Joachim Löw šokirao je javnost u ožujku 2019. objavivši da trojica igrača Bayerna, stoperi Jerome Boateng i Mats Hummels, te napadač Thomas Muller, nisu više u njegovim planovima, odnosno da ih više neće zvati u nacionalnu momčad.

- Zahvaljujem se Matsu, Jeromeu i Thomasu za uspješne godine koje smo zajedno proveli. Došlo je vrijeme da se postavi novi kurs i da reprezentacija dobije novi izgled. Uvjeren sam da je to ispravan potez. Mladi igrači koji dolaze sada će imati prostora za napredak i na njima je da preuzmu odgovornost - rekao je tada Low koji reprezentaciju vodi od 2006. godine.

Muller je bio šokiran odlukom izbornika.

- Naravno da sam iznenađen odlukom izbornika. Što više razmišljam o tome, više sam ljut - napisao je na Twitteru.

- Izbornik mora donositi sportske odluke i to uopće ne dovodim u pitanje. No Mats, Jerome i ja još možemo igrati nogomet na najvišoj međunarodnoj razini. Nemam nikakvo razumijevanje za ovu odluku koja bi trebala biti konačna - dodao je.

Zanimljivo, tadašnji trener Bayerna Niko Kovač podržao je svoje igrače kazavši kako nisu za ''staro željezo''.

"Izbornik je odgovoran za sve što se događa u reprezentaciji i ne želim komentirati ništa drugo. Thomas, Jerome i Matts su razočarani. Da vas označe kao 'staro željezo' s 29 ili 30 godina, doista nije u redu", poručio je bivši hrvatski izbornik.

No, Kovač je ubrzo preselio Mullera na klupu, a nakon njegovog odlaska iz kluba i dolaska Hansija Flicka bivši njemački reprezentativac je ponovo proigrao.

Posebno dobro igra ove sezone, u prva četiri kola zabio je tri gola i upisao četiri asistencije.

"Svi mogu vidjeti da sam u dobroj formi. Bit ću vrlo opušten zbog toga i vidjet ćemo što će se dogoditi", rekao je na pitanje o potencijalnom povratku u reprezentaciju.

Daleko jasniji je bio njegov bivši kolega iz kluba i reprezentacije Bastian Schweinsteiger koji je u listopadu prošle godine završio karijeru.

- Kad je njemačka reprezentacija šest utakmica bez pobjede u Ligi nacija, čak ni izbornik ne može reći da sve ide super. Za to moraju postojati razlozi koji moraju biti imenovani - kazao je Schweinsteiger za Kicker dodavši:

- Da sam ja izbornik, Boateng i Muller bili bi u reprezentaciji.

Müller je u dresu reprezentacije upisao 100 nastupa i postigao 38 golova. 

Napadač Bayerna je na svjetskim prvenstvima (2010, 2014, 2018) zabio 10 golova, pri čemu je pet golova dao na SP-u 2010., na kojem je bio najbolji strijelac s Diegom Forlánom, Wesleyjem Sneijderom i Davidom Villom.

Od Thomasa Mullera samo su trojica njemačkih nogometaša zabila više golova na svjetskim prvenstvima, Miroslav Klose (16 golova) Gerd Müller (14) i Jurgen Klinsmann (11).

Komentara 1

VK
vječni krojf
11:18 20.10.2020.

Müller je dokaz kako neiskusni trener može uništiti jednog superstara.Kovaća je to i koštalo posla u Bayernu,jer navijači nikako nisu shvatili žasto Kovač izostavlja takvog igrača. Odlaskom trenera Miller se vratio na svoju razinu,a Kovaču je to ostala crna mrljaa u daljnjoj karijeri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije