Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ni kad igraju vatreni

Nevjerojatno! Zbog Zakona o buci u kafićima bez navijanja tijekom SP-a?

Hrvatski navijači
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
12.06.2018.
u 14:27

Revoltirani, ugostitelji su se samoinicijativno sastali, odlučni u tome da se konačno počnu rješavati problemi

Pred nama je Svjetsko nogometno prvenstvo koje će se, kao i uvijek, pratiti diljem domovine. Tih mjesec dana svi su u dresovima, svi dišu kao jedan, a mnogima je najveći gušt utakmice s društvom gledati u kafićima.

Logično, ugostitelji trljaju ruke jer znaju da je to razdoblje u kojem bi mogli dobro zaraditi pa se zbog toga vesele početku natjecanja. No, ugostitelje u Đakovu umjesto euforije obuzeo je osjećaj panike. Naime, proširila se vijest da će se u gradu striktno provoditi Zakon o buci te da vlasnici lokala ne smiju postavljati televizore na ljetne terase svojih objekata. 

Hrvatski navijači
1/19

– Revoltirani, ugostitelji su se samoinicijativno sastali, odlučni u tome da se konačno počnu rješavati problemi kojih nije malo, a sve je kulminiralo informacijom da će se u našem gradu striktno provoditi Zakon o buci, koji zabranjuje puštanje glazbe i ostalu buku nakon 23 sata, te zabrana postavljanja TV-a – rekla je za Glas Slavonije Nada Prskalo Ališić, predsjednica Ceha ugostitelja, uime Udruženja obrtnika Đakovo te dodala:

– Prema Službenom glasniku Grada Đakova iz 2015. godine, vlasnici ugostiteljskih objekata dužni su osigurati da se nakon 23 sata glazba ne čuje izvan prostora objekta i spriječiti stvaranje buke u ugostiteljskom objektu i ispred njega.

Ugostitelji iz Đakova nadaju se da će prije početka SP-a biti donesena odluka koja bi se odnosila barem na ovu prigodu!

>>Pogledajte Večernji pressing s Robertom Prosinečkim

Komentara 22

DU
Deleted user
14:58 12.06.2018.

koji dio je nevjerojatan - da postoji zakon ili da ga se netko poceo pridrzavati? ja podrzavam grad koji ne pusta primitivizam i hukanje u svako doba

ZI
zizi10
14:56 12.06.2018.

da, to je stvarno životno važan problem što ne mogu urlati po terasama...a to što je pola slavonije otišlo u irsku, to nikoga nije briga

Avatar rubinet
rubinet
16:09 12.06.2018.

a kad u Đakovu gostuju narodnjačke istočne zvezde..i trese se cijelo mjesto..tad je vlast flexibilna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije