Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na kavi s izbornikom

Dalić je uspio u pustinji, uspjet će i u našoj oazi

11.06.2018.
u 22:27

– On je studiozan i ambiciozan tip, veliki profesionalac i radnik. Ako je uspio u pustinji, uspjet će i u ovoj našoj oazi.

Trebalo je to biti kratko druženje u Varaždinu s bliskim prijateljima izbornika naše nogometne reprezentacije Zlatka Dalića, a pretvorilo se u gotovo poludnevno druženje. Jer, “na stolu” je bio nogomet, a kad je riječ o nogometu – a tu su Zlatko Dalić, Branko Ivanković, Stjepan Cvek, Tomislav Vrbnjak, Tomica Kezele, pa član Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić, onda su se još priključili Miljenko Mumlek i Josip Brezovec, te još pokoji prijatelj – priči nema kraja.

– Načekat ćemo se Ivankovića, ima važan sastanak s ljudima iz Grada Varaždina – rekao nam je legendarni fizioterapeut naše reprezentacije, ali i Milana Tomislav Vrbnjak. I on se nakon deset godina rada u inozemstvu vratio u Varaždin, ima i kod kuće puno posla za takvog stručnjaka.

1/19

Kako je prijatelj s Dalićem, pomislili smo da bi Vrbnjak mogao u reprezentaciju.

Hakl u trećem poluvremenu

Razgovarali smo o tome i ništa više od toga. Da sam sad u reprezentaciji, ne bi me bilo 45 dana, a meni je to sad nemoguće zamisliti, imam puno posla, nije lako sve uskladiti – veli Vrbnjak koji o Daliću zna jako puno.

– Jooj, pa mi se znamo od onoga dana kad je došao u Varteks, čak smo i sjedili zajedno u autobusu, sve je to prešlo u prijateljstvo koje traje od početka 90-ih godina.

Dok Dalića nije bilo s nama, pitali smo Vrbnjaka kako se njegov prijatelj nosi s ovim novim poslom.

– On je studiozan i ambiciozan tip, veliki profesionalac i radnik. Ako je uspio u pustinji, uspjet će i u ovoj našoj oazi.

Razgovarate li s njim o nogometu?

– Nas dvojica međusobno pokušavamo ne razgovarati o njemu, ja sam ipak fizioterapeut. Istina je da sam radio s Ancelottijem, Trappatonijem, Terimom, pa s Ivankovićem, Mršićem, Ćirom... I kad govorim o nogometu, uvijek kažem da govorim kao navijač.

Dalić danas vodi našu reprezentaciju u Rusiju na Svjetsko prvenstvo, javno govori da je optimist, je li uistinu tako?

– Ma on vam je i kao igrač bio optimist, ima taj gen velike pozitive i to mu je jedna važna odlika.

To društvo zna zaigrati nogomet.

– Zlatko je još dobar – kazao je Vrbnjak kad je došao Branko Ivanković s ostatkom društva.

1/18

– Više ne haklam, mi pametni prestali smo – uskočio je Zlatko Dalić.

– Znate kaj, srce bi i još može, ali mi smo ozbiljni ljudi, radimo ozbiljan posao koji nam je kruh i zapravo se bojim ozljeda, a one se nama s pokojom godinom više lako dogode. Ostali haklaju, a mi smo im podrška, pogotovu u trećem poluvremenu – dometnuo je dobro raspoloženi Ivanković. Valjda su pregovori s gradskim vlastima, a čujemo da je bila riječ o NK Varaždinu, dobro prošli. A vijesti o NK Varaždinu zanimaju cijelo to društvo, svi su uključeni u rad tog kluba i nisu potonuli jer nisu uspjeli kroz dodatne kvalifikacije s Istrom izboriti prvu ligu.

– Sad žalimo, falio nam je jedan bod, jedan gol, ma samo jedan dobar centaršut. Ali napravili smo dobar posao, sad smo dobra “udavača”, sad igrači, roditelji, menadžeri znaju da je ovo ozbiljan projekt – kazao nam je predsjednik Varaždina Stjepan Cvek Ciba.

Kako pomaže Dalić, savjetnički?

– U svemu kaj treba – veli Cvek.

Pustit ćemo sad Varaždin da slaže novu momčad, danas kad su svi Hrvati izbornici, kad reprezentacija ide put Rusije, svi slažu svoju momčad.

Dalić: Varaždinac sam

– I od ta četiri milijuna izbornika Dalić je nas par izabrao za svoj ‘stožer’ i naš je stav jedinstven – reprezentacija mora igrati munjevito naprijed, a strelovito natrag, ha-ha, pa ipak sam ja i kod Ćire bio u ‘školi’ – zezao se Ivanković koji je objasnio njihovo veliko druženje:

– Mi smo vezani i nogometno i nenogometno, ali to nam je dao sport. Evo tu je, hvala Bogu, najstariji Tomica Kezelj.

– Ne bih rekao hvala Bogu kaj sam najstariji. To naše druženje traje više od 50 godina, s tim što je Dalić tu 26-27 godina i u sve se to uklopio preko noći – vratio je Kezelj.

>> Pogledajte Večernji pressing sa Robertom Prosinečkim

– Pa naravno da sam Varaždinac, tu sam proveo više života nego na svim ostalim destinacijama zajedno – dodao je izbornik koji nije imao puno vremena za razgovor. Mobitel mu je stalno zvonio, pa su ga djeca i njihove mame molile za fotografiranje.

– Puno smo toga prošli zajedno zahvaljujući sportu i nogometu, i radosti i slavlja, bilo je i onih manje lijepih stvari, kako to već je u sportu, ali uvijek smo bili skupa, sve te godine sačuvali smo naše obitelji i naše prijateljstvo – kazao je Ivanković.

Pitali smo izbornika je li se odmorio, spakirao na vrijeme.

– Ma odmorio sam se, nemam ja s tim problema. A kofer mi je uvijek spreman, znate da mi treneri uvijek moramo biti spremni, u bilo kojem slučaju – veli izbornik.

– Znate da postoje dvije vrste trenera, oni koji su dobili otkaz i oni koji će ga dobiti, tako da smo mi treneri uvijek spremni – dodao je Ivanković.

U međuvremenu su se priključili Miljenko Mumlek i Josip Brezovec. Mumlek je bio suigrač Daliću, a sad je i on u trenerskim vodama.

– Ne samo da smo bili suigrači nego i cimeri – veli Mumlek.

I prevrtjeli smo još utakmicu sa Senegalom i ono što slijedi. A valjda slijedi i nekakav doček za Dalića kad se vrati iz Rusije.

– Nije sporno, Dala je optimist, a i ja sam. Između ostaloga, jer je Dalić trener koji se ne boji ući u rizik, a njegova je igra napadačka – zaključio je Ivanković koji je ‘rastjerao’ društvo:

– Bil bi ja tu cijeli dan, ali imam godišnjicu mature.

Nećemo otkriti koja mu je to godišnjica.

>> Pogledajte Večernji pressing sa Alenom Bokšićem

Komentara 5

Avatar white socks
white socks
10:54 12.06.2018.

Onome kome je Strinić uzdanica, ni sam Bog ne može pomoći.

MA
Marsijanac
01:20 12.06.2018.

Go Croatia , go!

ZA
zanaše1
15:44 12.06.2018.

A kaj bi mu ovaj naslov trebal biti kompliment? Pa na pjesku se igra odbojka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije