Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pejčić brončana na SP-u

Nakon OI 2018. željela sam prestati, srećom ipak nisam

09.09.2018.
u 16:35

Od Pekinga do Changwona ova 36-godišnja Riječanka osvojila je ukupno devet medalja na velikim natjecanjima. Ovo joj je tek druga na Svjetskom prvenstvu

Snježana Pejčić, deset godina nakon što je osvojila broncu na Olimpijskim igrama u Pekingu, i dalje je u vrhu ženskog svjetskog streljaštva.

U Južnoj Koreji osvojila je brončanu medalju u gađanju MK puškom 3x40 metaka i tako osvojila svoju četvrtu normu za Igre u Tokiju 2020. godine.

1/5

Od Pekinga do Changwona ova 36-godišnja Riječanka osvojila je ukupno devet medalja na velikim natjecanjima. Ovo joj je tek druga na Svjetskom prvenstvu.

Gorša je bodrio

U istoj disciplini bila je srebrna u Granadi 2014. godine. Osim bronce s Igara, ima još tri zlatne i tri srebrne s europskih prvenstava.

– Izgleda da je ovaj južnokorejski grad prilično sretan za mene. U istoj streljani 2015. godine osvojila sam Svjetski kup u trostavu, i to s novim svjetskim rekordom – 463 krugova – istaknula je Pejčić.

Do bronce je došla na ništa manje dramatičan način nego dan prije Petar Gorša. U kvalifikacijama je bila četvrta.

U finalnom meču, nakon prvih 15 hitaca u klečećem položaju, Pejčić je sa 150,7 krugova bila na šestom mjestu. S najboljim rezultatom u 15 hitaca ležeći (156,7) Snježana se probila na četvrto mjesto na kojem se držala i nakon prvih deset hitaca u stojećem položaju. Svaki sljedeći hitac bio je eliminacijski.

U 43. finalnom hicu Britanka McIntosh pogodila je samo 8,1 pa je Snježaninih 9,9 bilo i više nego dovoljno za brončano odličje. U sljedećoj seriji Pejčić je pogodila 10,3, ali drugoplasirana je Njemica Straub imala prednost od 3,4 kruga tako da je Riječanki bila neuhvatljiva.

– Kad se sjetim Igara u Riju i onih suza zbog propuštene prilike za medalju, umalo da sam odustala od streljaštva. Srećom, nisam. Nakon ove medalje porasli su motivi za Tokio – rekla je najuspješnija hrvatska streljačica.

Zeljković na 51. mjestu

Druga hrvatska predstavnica u kvalifikacijama bila je Marta Zeljković, koja je s 1152 kruga završila na 51. mjestu u konkurenciji 60 natjecateljica.

Vlatka Pervan bila je jedina hrvatska predstavnica u gađanju pištoljem, disciplina 25 m, a natjecanje je završila s pogođenih 575 krugova što joj je bilo dovoljno za osvajanje 44. mjesta u konkurenciji 81 natjecateljice. Još jedan lijep uspjeh našeg streljaštva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije