Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanje ATP

Najbolji hrvatski tenisač izabran za humanitarca godine

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/11
10.11.2016.
u 15:42

Udruga teniskih profesionalaca (ATP) dodijelila je najboljem hrvatskom tenisaču nagradu Arthur Ashe, koju je zaslužio pokretanjem Zaklade Marina Čilića uoči Wimbledona

Marin Čilić izabran je za humanitarca godine među tenisačima. Udruga teniskih profesionalaca (ATP) dodijelila je najboljem hrvatskom tenisaču nagradu Arthur Ashe, koju je zaslužio pokretanjem Zaklade Marina Čilića uoči Wimbledona.

Ciljevi Zaklade su potpora obrazovanju mladih širom svijeta, dodjela školarina te organiziranje seminara i radionica, s posebnim naglaskom na sveučilišno obrazovanje u Hrvatskoj.

Marin je bio i u konkurenciji za nagradu Favorit navijača ali ona mu je izmakla. Međugorac nije imao šanse protiv igrača s velikom navijačkom bazom. Pobijedio je, 14. sezonu u nizu, Roger Federer, ispred Murrayja, Nadala i Đokovića. Nagrada Stefan Edberg za fair-play već tradicionalno ide  Federeru u ruke.

Juan Martín del Potro očekivano je izabran za Povratnika godine, a u toj je konkurenciji nominiran bio i Ivo Karlović. Ostali laureati su Taylor Fritz (Zvijezda budućnosti), Lucas Pouille (Najveći napredak), Magnus Norman (Trener godine, za uspjehe s Wawrinkom) te braća Bryan (Favoriti navijača u parovima).

>>Tjednik Max! i sport Večernjeg lista pratite i na Facebooku!

Komentara 7

SO
Sos
09:36 12.11.2016.

Da imamo HR medije koji cijene i vole ovu lijepu nasu ovoga nebih ni spominjali s obzirom kako se ispricava srbima zbog MP Thompsona sledeci put neka ga docekuje neko njegov iz srbije

KT
Kralj Tomislav
19:44 10.11.2016.

Bravo Marine, ponos Hercegovine!

SO
Sos
09:32 12.11.2016.

Yugosloven

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije