Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽI SE PERASOVA ZAMJENA

Mršić najrealnija opcija: Imam viziju

Veljko Mršić (1)
PIXSELL
23.06.2010.
u 08:15

Vikend, a zatim i tjedan ispunjen neradnim danima raštrkao je čelne ljude Cibone. Odlazak trenera Velimira Perasovića u turski Efes Pilsen nije nikoga previše šokirao, a potraga za novim imenom tek treba početi.

- Svakako što prije želimo pronaći novog trenera. Predsjednik Previšić, sportski direktor Nakić i ja vidjet ćemo tko je slobodan i tko bi bio prava osoba za Cibonu - kaže direktor Andro Knego o Perasovom zamjeniku koji će dobiti u najboljem slučaju 120 tisuća eura godišnje.

Iako ima svojih ideja, Knego nije htio nagađati o imenima. Međutim, kod spominjanja "dečkiju iz vlastitog dvorišta" Knego je sam spomenuo Veljka Mršića:

- I Mršiću, koji je trener juniora, 30. lipnja ističe ugovor. Kažem, treba vidjeti kako razmišljaju predsjednik i sportski direktor pa ćemo vidjeti.

Upravo bi Cibonina igračka legenda i bivši hrvatski reprezentativac mogao biti prva opcija za novog stratega vukova. Novac vjerojatno ne bi bio problem, a sam Mršić kaže kako viziju ima. Uvijek uz ogradu "tek ako me čelni ljudi pozovu".

- Imam jasnu sliku kako bi Cibona trebala izgledati i koje igrače zadržati. Kao dijete Cibone bih bio iznimno počašćen ako budem kandidat, pogotovo kada se zna da bi i puno iskusnija trenerska imena bila zainteresirana. Kako vodim juniore i stalno sam pod Tornjem, često smo razgovarali, ali nikad nije bilo izravnog upita - kaže Mršić.

Do konkretnog razgovora bi trebalo doći tijekom ovog tjedna, a slaganje momčadi je sljedeći korak. Veći dio svlačionice je pogasio svoje mobitele, dogovori su se prepustili menadžerima, a Cibona je pojedincima jasno rekla da su poželjni, s naglaskom na mlade (Bogdanović, Radošević, Zubčić...). Ipak, treba vidjeti kakav se materijal da složiti od puno siromašnijeg budžeta.

Milijun eura, maksimum koliko će Cibona imati za narednu sezonu, zahtjevat će puno "kemijanja" kako bi prvak ostao konkurentan kako u Euroligi, tako i u hrvatskom prvenstvu, gdje prvenstveno Cedevita ne spava i ima velike planove i apetite.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije