Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dojmovi igrača

Modrić: Mi bismo radije igrali u Splitu ili u Osijeku

Hrvatska - Belgija (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/26
Autori: sh/VLM, om
12.10.2013.
u 08:46

- Štimac je taj koji će nas odvesti u Brazil, mi u to vjerujemo - rekao je Ćorluka

Tek nešto više od deset tisuća navijača, belgijske pristaše kojih je bilo blizu tri tisuće pokazale su kako se navija za reprezentaciju. Naši su igrali kao u gostima. Izostanak publike u Maksimiru razočarao je igrače, jednako kao i poraz. Luka Modrić bio je rječit, odavno ga nismo čuli tako zrelog.

- Razočaranje je veliko, jeftino smo primili golove. Napravili smo baš ono što nismo smjeli, poklonili smo lopte Belgiji baš u zoni u kojoj nismo smjeli. Ne znam kako bih to nazvao nego padom koncentracije. A golovi su usmjerili utakmicu. Dali smo sve od sebe, i bez obzira koliko će to zvučati glupo s obzirom na poraz, mi smo otišli s terena uzdignute glave. Borili smo se do posljednje sekunde, nismo zabili svoje prigode, a oni su kaznili naše gluposti. To rade velike momčadi, trenutačno su bolji od nas - rekao je Luka o utakmici.

A tribine?

- Nismo imali podršku, ali to je tako. To je njihovo pravo, možemo se mi ljutiti ili ne. Nemamo trenutačno podršku koju očekujemo, ali moramo se izdići iznad toga. Možda nas i to sputava. Trebamo biti više skupa, malo nas je, a kad nismo zajedno onda nam je svima puno teže. Ako će nam zviždati neka zvižde, ako će nam dati podršku neka je daju - kaže Luka.

Maksimirom je u nekoliko navrata odzvanjalo "Štimac, odlazi".

- Neću komentirati, navijačko je pravo da zvižde i viču, ja se mogu slagati s njima ili ne, a oni mogu vikati što žele - kaže Modrić.

Priznao je da ih smeta ozračje koje vlada oko reprezentacije.

- Atmosfera u svlačionici uvijek je dobra, nema problema među nama. Ali, stvari oko reprezentacije i saveza se osjete, šteti nam to, unosi nemir među nas - kazao je Modrić.

U svlačionici se očito pričalo o slabo popunjenim tribinama. Igrači bi selili iz Zagreba za dodatne kvalifikacije.

- Ne znam tko o tome odlučuje, možemo li mi igrači odlučiti. Ako mi to možemo, dosta bi nas željelo promijeniti grad, pa da domaće utakmice igramo u Splitu ili u Osijeku u kojemu se najbolje osjećamo. U Osijeku, bez daljnjega, imamo najveću podršku - zaključio je Modrić.

I prekaljeni Stipe Pletikosa pričao je o istoj temi kao i Modrić.

- Nije dobra atmosfera, što ćemo se lagati. Ne govorim o svlačionici, nemojte me krivo shvatiti, već o okruženju. Malo je ljudi došlo na utakmicu, nije pogođen odabir grada, znalo se da će doći malo ljudi. Treba nam podrška, sjećam se Rijeke i pobjede nad Letonijom, tada smo dobili samopouzdanje za doigravanje - kaže Pletikosa.

Vedran Ćorluka neće se baš rado sjećati dana kada je poveo Hrvatsku kao kapetan u nekoj kvalifikacijskoj utakmici.

- I izbornik i mi igrači željeli smo najbolje, destrukcija nam neće pomoći. Moramo se nadati da ćemo ići u Brazil. Imali smo dvije grube pogreške. Izbornik Štimac je taj koji će nas odvesti u Brazil, mi to vjerujemo - rekao je Ćorluka.

Od Ivana Rakitića, s obzirom na izdanja u Sevilli, puno se očekivalo, ali nije mu bilo lako na sklizavom terenu.

- Bitno se sada smiriti, skupiti snagu. Idemo na pobjedu protiv Škotske i zbog sebe. Izbornik Štimac dobro je rekao, moramo natjerati narod da navija za reprezentaciju. Mi uvijek dajemo sve od sebe, tako će biti i ubuduće - kazao je Rakitić.

>> Ivanković: Sad nije zrela situacija za smjenu izbornika

>> Igore, stani pred zrcalo!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije