Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljudi u crnom

Mladi hrvatski suci uvršteni su na Fifinu sudačku listu: Collina maknuo naš poznati dvojac

Lokomotiva i Šibenik sastali se u 12. kolu SuperSport HNL-a
Luka Stanzl/PIXSELL
05.01.2023.
u 08:34

Novi sudački HR talenti kucaju na velika vrata, veliki Collina ih je uvrstio na popis međunarodnih sudaca

Sudačka komisija Fife objavila je listu na kojoj se nalaze sudačka imena koja će u 2023. godini imati status međunarodnih djeljitelja pravde, upala su dva hrvatska suca, dok su dvojica iskusnih Hrvata maknuta s liste koju sastavlja čelnik Fifinog odjela za suđenje, Pierluigi Collina

Novi sudački talenti Ante Čulina (29) i Patrik Kolarić (27) dva su mlada suca koje smo do sada gledali na HNL-ovim 'pašnjacima'. Oni su upali na ovu prestižnu listu, a uklonjeni su stariji kolege Ivan Bebek i Mario Zebec koji se ionako nisu previše proslavili tijekom 2022. godine.

Bebek ima 45 godina i bliži se sudačkoj mirovini pa je sasvim očekivano izostavljen, a pridružio mu se i Zebec, koji je ove sezone sudio nekoliko utakmica u europskim natjecanjima, a HNL utakmice je znao odsuditi očajno. Kako bilo, Čulina i Kolarić će međunarodnu karijeru započeti kao suci u VAR sobama. 

Na Fifinom popisu glavnih sudaca još se nalaze: Dario Bel, Sabina Bolić, Fran Jović, Jelena Kumer, Ivana Martinčić, Igor Pajač, Jelena Pejković i Duje Strukan. 

Komentara 2

DE
derin
14:42 05.01.2023.

Pa jel ovaj Čulina sudio onu zadnju utakmicu u Koprivnici!?

Avatar southman
southman
09:43 05.01.2023.

A gdje je Širić. Nikad nismo imali boljega...lopova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije