Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
5. kolo Premier lige u Slavonskom Brodu

Mladen Mikolčević: 'Kad spomenete Parlova pred Rooneyem, on se doslovno pokloni'

Premier liga
01.06.2016.
u 12:52

Boksački spektakl petog kola Premier lige održat će se u subotu, 4. lipnja s početkom u 20 sati u dvorani “Brod“.

Boksački spektakl Premier lige koji putuje po Hrvatskoj ove subote odigrat će se u Slavonskom Brodu. Kako je Premier liga momčadsko natjecanje, rukavice u petom kolu ukrstit će Slavonija tim koji očekuje neporaženi Zagreb tim. Iako Zagrepčani svojim dosadašnjim izvedbama slove za favorite, dopredsjednik Hrvatskog boksačkog saveza i umirovljeni general HV-a, Mladen Mikolčević, očekuje sjajnu izvedbu domaćih boksača.

- Garantiramo spektakl u Slavonskom Brodu. Priredba će sigurno biti lijepa, mi jedva čekamo dolazak Zagreb tima koji je nama motiv u ovom slučaju. Nećemo boksati ispod pojasa, ali ponudit ćemo jednu momačku i fer partiju. A, mogu jamčiti da će uživati i boksači i gledatelji.

Kao dopredsjednik saveza, ali i predsjednik slavonske regije mogu najaviti da će se Zagrepčani morati dobro, dobro oznojiti da bi u Slavonskom Brodu odnijeli pobjedu. Jer mi imamo jako dobre boksače. Znamo da je zagrebački tim jak. Oni su favoriti, a ja volim favorite. To nama daje motiva za borbu. Naši dečki se stvarno trude, oni mogu samo sanjati o budžetu koji imaju momci iz Zagreba – izjavio je Mladen Mikolčević.

Boksačke priredbe zadnje dvije godine polako su počele puniti dvorane, no daleko je to od nekadašnjih slavnih dana boksa na ovim prostorima. Natjecanje Premier lige vraća nadu u ponovnu popularizaciju te plemenite vještine, kao i činjenica da ćemo ove godine na Olimpijskim igrama imati dvojicu boksača – Filipa Hrgovića i Hrvoja Sepa.

- To je fantastičan rezultat za ovako malu zamlju. Bili smo u Bugarskoj na Europskom prvenstvu gdje je Hrgović osvojio prvo mjesto. Nakon Mate Parlova, prvi puta imamo superteškaša. Kolege iz Srbije te Bosne i Hercegovine, ma svi iz regije su nam uputili velike čestitke. Isto tako i za Sepa.

Predsjednik sam projekta Mate Parlov koji sada realiziramo, on je sportaš stoljeća kod nas, a u svijetu nam se još uvijek klanjaju zbog njega. Nekoliko puta sam službeno na školovanjima boravio u Americi, osobno sam upoznao Kevina Rooneya. Bio sam u dvorani gdje je Tyson 'rođen'. Kad spomenete Parlova pred Rooneyem, on se doslovno pokloni. Za Parlova je rekao da je bio najveći talent u svijetu boksa – ispričao je Mikolčević.

Boksački spektakl petog kola Premier lige održat će se u subotu, 4. lipnja s početkom u 20 sati, u dvorani “Brod“. Ulaz je besplatan, a prijenos pratite uživo na Sportskoj TV.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije