Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Učinak plavih u LP

Mišić ima nevjerojatan postotak dodavanja, dok Mislav Oršić sjajno dribla

storyeditor/2022-11-03/misic.jpg
04.11.2022.
u 07:00

Dino Perić imao je ukupno 99 duela, od kojih je u svoju korist riješio njih 64, odnosno ukupno 65 posto, što je za stopera jako dobar učinak.

Mnoštvo je parametara koji će narednih tjedana biti analizirani u Dinamu. Opći dojam Dinamove sezone u Ligi prvaka može biti zadovoljavajući. Ovo je Dinamova trenutačna objektivna vrijednost. U zadnjoj utakmici u Londonu, plavi su veći dio susreta bili 'u crvenom' kada računamo neke osnovne parametre nogometne igre.

Jasno je, za nešto više od ovoga i za borbu s najvećima treba još narasti, a prilike poput one sa Salzburgom treba zgrabiti. Imidž za bitku s najozbiljnijim momčadima plavi tek trebaju izgraditi, a za to je potreban dugogodišnji kontinuitet. Svakako je za raspravu činjenica o tempiranju forme.

Tempiranje forme

Je li ona ciljano bila osmišljena da Dinamo na optimumu bude za kvalifikacije jer je plasman u Ligu prvaka najvažniji, ili je trebalo to napraviti drugačije!? Analizirali smo neke zanimljivije statističke podatke Dinamovih igrača u Ligi prvaka ove sezone koje je izračunao Wyscout, platforma specijalizirana za nogometnu statistiku. Prema spomenutom mjernom sustavu, Dino Perić imao je ukupno 99 duela, od kojih je u svoju korist riješio njih 64, odnosno ukupno 65 posto, što je za stopera jako dobar učinak.

Po tom je parametru Perić najbolji Dinamov igrač. Josip Šutalo u zadnjoj je utakmici protiv Chelseaja briljantno odradio defenzivne zadaće. Ukupno je u Ligi prvaka ove sezone imao 82 duela, od kojih je dobio 51, odnosno 62 posto. Kada gledamo samo dobivene zračne dvoboje ovog Dinamovog stoperskog para, stoji podatak da ih je Perić uspješno odradio čak 74 posto, naspram Šutalovih 56 posto.

Iznošenje lopte

Isto tako, Uefina statistika kaže da je Šutalo u iznošenju lopte, odnosno suradnji prema naprijed, najviše lopti odigrao na Josipa Mišića (22,8 posto), do je Dinu Periću glavni mehanizam izlaska prema naprijed bio Moharrami (18,5 posto). Kada govorimo o Dinamovom stoperskom paru, u oči upada zanimljiv podatak prema kojem je Šutalo presjekao čak 15 lopti, naspram Perićevih 12. U čitanju igre, ovaj je Dinamov tandem daleko najbolji u momčadi. Niti jedan drugi igrač momčadi Ante Čačića nije presjekao više od pet lopti.

Josip Mišić najbolji je po jednom drugom parametru, broju točnih dodavanja. Čak 90 posto njegovih dodavanja bilo je točno. Ako ih seciramo, sjajno zvuči podatak da je postotak njegovih uspješnih dodavanja u zadnjoj trećini bio čak 83 posto. Luka Ivanušec ima bolji učinak po tom parametru (86 posto), no dvostruko manje ukupnih proigravanja nego Mišić. Također, Luka Ivanušec i Arijan Ademi imaju nešto manje točnih ukupnih dodavanja nego Mišić, 85 posto. Kada govorimo o Ademijevom učinku u zoni zadnje trećine, vrijedi spomenuti da ima 82 posto točnih dodavanja. Mislav Oršić Dinamov je igrač s najvišim postotkom uspješnih driblinga s visokih 68 posto.

Standings provided by Sofascore

>> VIDEO: Ekskluzivno iz sjedišta Uefe: Dogovor je pao, rušit će se Maksimir i graditi novi stadion s 32.000 mjesta!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije