Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UFC prvak

Miočić se oporavlja od Cormierova prljavog poteza, evo kad bi mogao imati sljedeću borbu

Stipe Miočić i Daniel Cormier
Foto: Screenshot/UFC/Fightsite
1/6
26.09.2019.
u 09:13

Mnogi su zamjerili Danielu na takvoj taktici te smatraju kako je to bio presudan trenutak u prvoj borbi u kojoj je pobijedio Stipu. To je ponovio i u uzvratu, ali to Miočića nije omelo da stigne do trijumfa

Američki borac hrvatskih korijena Stipe Miočić (36) prošlog je mjeseca pobijedio je četiri godine starijeg sunarodnjaka Daniela Cormiera nokautom u četvrtoj rundi i vratio UFC naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Nakon spektakularne borbe odmah su počela nagađanja tko bi mogao biti Stipin sljedeći suparnik. Sef UFC Dana White je nedavno izjavio kako ne bi imao ništa protiv da to ponovno bude Daniel Cormier.

Stipe Miočić i Daniel Cormier
1/5

Bila bi to njihova treća međusobna borba koja bi napokon mogla odgovoriti na pitanje tko je najbolji MMA borac u teškoj kategoriji. Daniel je izjavio kako bi mu to bila posljednja borba u karijeri.

Ali novi meč između Miočića i Cormiera najvjerojatnije nećemo gledati ove godine, jer se Stipe oporavlja od ozljede oka koju je zadobio u posljednjoj borbi. 

- Bit ću spreman boriti se kad budem mogao normalno vidjeti na oba oka. Osim toga, jedva čekam ponovno ući u kavez i braniti naslov prvaka - rekao je Miočić.

'Stipe ima ozljedu oka i oporavlja se. Ozljedu je zadobio tako što je nekoliko puta uboden prstom u oko. Zdravlje i sigurnost našeg klijenta je prioritet. Uzbuđeni smo što će se boriti u sedmoj borbi za svjetskog prvaka u nizu kada se oporavi od ozljede', piše u priopćenju Miočićev menadžer Jim Walter. 

Cormier je u uzvratnoj borbi upotrijebio sličnu taktiku kao i u prvom meču kada je gurnuo prst u Miočićevo oko.

Mnogi su zamjerili Danielu na takvoj taktici te smatraju kako je to bio presudan trenutak u prvoj borbi u kojoj je pobijedio Stipu. To je ponovio i u uzvratu, ali to Miočića nije omelo da stigne do trijumfa.

U svijetu borilačkog sporta sve se glasnije priča o njihovom trećem međusobnom dvoboju, a neke su kladionice njihovu moguću borbu već dale u ponudu. U ovom trenutku nitko od njih nije favorit, tečaj na pobjedu jednog i drugog borca je isti.

>> Pogledajte nježniju stranu Cro Copa

Ključne riječi

Komentara 3

OB
ObrenM
11:03 26.09.2019.

Ako dodje do novog susreta, Stipe bi trebao insistirati na ugovoru,gdje ce Cormierovo ponovno (pa taman i nenamjerno zabadanje prsta u oko) imati za posljedicu-diskvalifikaciju.

SI
Sead.Idrizi
10:17 26.09.2019.

Baš me zanimalo kako će Miočić i tim reagirati na dc poziv na borbu. Ovo je vrhunski dobro su mu metnuli. Sramota ono što je cormier radio sa prstima i da nitko od ufca, glavnih, medija to ne spominje. Sad se ne mogu više praviti da se to nije dogodilo i gurnuti pod tepih, jer drže cormiera pod protekcijom.

LU
lukathereem
13:32 19.10.2019.

Kako može nakon svih prljavština crnč*ge opet u oktogon s njim.. Jedino ako mu vlastite oči nisu mile..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije