Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILO JE NEJASNOĆA

Ministarstvo i Stožer pojasnili moraju li se sportaši testirati na koronavirus

Velike gužve za testiranje u Splitu
Ivo Cagalj/PIXSELL
15.11.2021.
u 22:08

- Odredbe točaka I. i V. Odluke o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama...

Nakon što je u sportskim klubovima i udrugama bilo različitih tumačenja Odluke o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja u slučaju održavanja sportskih treninga i natjecanja, iz Uprave za sport Ministarstva turizma i sporta u dogovoru sa Stožerom civilne zaštite RH donijeli su tumačenje navedene Odluke.

- Odredbe točaka I. i V. Odluke o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova ne odnose se na sportaše, trenere i drugo osoblje koje sudjeluje u sportskim treninzima i natjecanjima koji se organiziraju u sportskim objektima kojima upravljaju ustanove ili trgovačka društva čiji su osnivači Republika Hrvatska ili jedinice lokalne i regionalne (područne) samouprave ili u kojima Republika Hrvatska ili jedinice lokalne i regionalne (područne) samouprave imaju većinski dio - pojasnili su iz Uprave za sport Ministarstva turizma i sporta.

Dakle, sportaši i svi koji aktivno rade s njima mogu biti mirni...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije