Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekskluzivno za Max!

MAX Mamić prijeti: Jovanovića ću tužiti zbog gomile laži

'SPECIJAL MAX 27.03.2012. Zagreb - Zdravko Mamic, izvrsni predsjednik Dinama. Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELL'
'Boris Scitar/VLM/PIXSELL'
03.04.2012.
u 18:25

U sportskom tjedniku Max pročitajte ekskluzivni intervju sa Zdravkom Mamićem. - Skupljam odvjetnike radi podizanja tužbe protiv tog rušitelja, osobno i u ime Dinama - tvrdi Dinamov izvršni predsjednik

U velikom, ekskluzivnom intervjuu za Max Dinamov izvršni predsjednik Zdravko Mamić (53) obrušio se kao nikad do sada na nekog hrvatskog političara. Aktualnom ministru Željku Jovanoviću poručio je da se ne boji njegova progona te da otvoreno paktira s huliganima koji ga vrijeđaju.

Dobro se pripremio, znao je da ćemo ga pitati o ministru Jovanoviću, o Malešu, Širiću, huliganima i vrijeđanju djece, Markoviću, Dinamu sutra... Zdravko Mamić (53) odlučio je nakon dugo vremena sjesti \"jedan na jedan\", nije se dao ni iživcirati kao za našeg prošlog intervjua kad je skakao, želio prekinuti razgovor. No, koliko god da je bio miran, bio je otvoren i žestok. Što se opet mnogima koje je \"dotaknuo\" neće svidjeti. No, dojam je da ga za te i nije briga.

Željko Širić izašao je iz pritvora i u intervjuu za Max ustvrdio da on nije meta istrage, nego da ste vi! Jeste li?

– Ne znam na temelju čega to zaključuje, ali ja znam i mogu reći da jesam meta i tu nema dvojbe. To je iz dana u dan vidljivo po, prije svega, ponašanju ministra Jovanovića.

Zbog čega?

– Ne znam zašto je tako, ali pročitao sam ili čuo barem 20 istupa Jovanovića i u svih 20 je apostrofirao mene. Dakle, tu se više ne može govoriti o dojmu, nego o njegovoj ciljanoj akciji u kojoj bi trebalo ukinuti moj boravak u Dinamu ili HNS-u. Imamo 1600 nogometnih klubova, više od 10.000 sportskih klubova, od toga više od tisuću u Zagrebu, a od svih njih jedino HNS i Dinamo rade besprijekorno i uspješno, zakoni se provode sto posto. Dakle, ministrove istupe ne može se protumačiti drukčije nego kao korištenje vlasti u progonu svojih ili političkih neistomišljenika, ili neistomišljenika na osnovi osobnih viđenja.

Patološki me mrzi

Nije sporno da vaše prezime Jovanović najčešće spominje, tvrdi i da ste se obogatili preko Dinama.

- Okupit ću respektabilan odvjetnički tim, konzultirat ću se s najvećim mogućim pravnim autoritetima. Nisam sklon tužbama, ali ću se konzultirati oko toga jer mislim da imam ozbiljno uporište, a vjerujem u pravnu državu, da pokrenem tužbe protiv njega, na osobnoj i klupskoj razini. Jer nema dvojbe da svakodnevno čini štetu i meni i Dinamu i hrvatskom nogometu u cjelini, a da za to ima razloga i uporišta.

Jeste li se ikad sreli s njime, kontaktirali?

– Ne, ali sam dovoljno iskusan da vidim kod njega patološku mržnju prema meni i svemu što simbolizira domoljublje, nacionalno, vjersko jer Dinamo, HNS i ja upravo promičemo te vrijednosti.

Dinamu se stalno događa nekakav \"Jovanović\", jedan se dogodio još 1946. godine.

– Zaista, Dinamo nema sreće s Jovanovićima. U svim monografijama Dinama zapisano je da je u prvom kolu prvog nogometnog prvenstva Titove Jugoslavije 1946. Dinamo igrao u Titogradu protiv Budućnosti, pred punim gledalištem i najvišim crnogorskim komunističkim rukovodiocima, predvođenim svemoćnim Blažom Jovanovićem, gospodarom života i smrti u to doba - kaže Mamić i dodaje:

Poništio bi prvenstvo

- Dinamo je pobijedio 3:2 i otputovao vlakom u Zagreb. I na tom putu sazna se da je utakmica registriana rezultatom 2:2 s obrazloženjem da je treći Dinamov gol postignut poslije isteka vremena. Tako je to Jovanović izračunao i presudio. Tadašnji Jovanović poništio nam je, na pravdi Boga, gol i pobjedu, a ovaj sadašnji Jovanović (Željko) bi nam, da može, poništio prvenstvo, sve naše naslove osvojene posljednjih godina, poništio bi Dinamo kao klub, a mene kao čovjeka i nogometnog djelatnika.

Koliko utječete na trenera Čačića?

- Sramotna je ta percepcija, pa svakog se trenera pita kako će on sa Zdravkom Mamićem, utječe li na trenera! Kao da je to najvažnija stvar na svijetu ili kao da je Dinamo u glibu, a ne najuspješniji u povijesti. Postali smo najbolji klub u istočnoj Europi, stalno smo prvaci, igramo u Europi, u posljednjih nekoliko godina više od 10 milijuna svojih eura uložili smo u stadion koji je gradska imovina, prošle godine gotovo pet milijuna eura. Ponavljam, klupskog novca. Klupska politika je kontinuitet, zajedno s aktualnim trenerom radimo na tome. Pa ne sastavljam valjda ja momčad treneru ili mu govorim kojom će metodom raditi. Surađujemo s trenerom, i moramo razgovarati o tome tko nam treba, tko nam manje treba od igrača, koga dovesti, kako planirati rad mladih, ali ne o tome tko će igrati na mjestu desnog beka, stopera, tko će biti u napadu...

Je li Čačić trener za ljeto i kvalifikacije?

- Ne desi li se kakav \"lom\", nema razloga da ne bude - tvrdi prvi čovjek Dinama.

Cijeli intervju pročitajte u novom broju Maxa!

Komentara 20

KA
kajinx
22:21 03.04.2012.

Interesantno kako se nitko od Jovanovićevih kolega iz škole ili sa fakulteta ne javi i ne kaže nam za koga „naš“ ministar navija, Partizan ili Zvezdu.

OB
-obrisani-
07:10 04.04.2012.

Gospodine Mamicu, tuzite to ghovno opalite ga po djepu dobro dobro. Sa druge strane mi cemo traziti da se staljina potira sa te pozicije jer narod ne zeli placati klaune nego ministre. Ako hocu gledati klaune onda idem u cirkus i to kad ja hocu. Maminjo care, - 15 je u klubu iz mocvare.......

OB
-obrisani-
19:51 03.04.2012.

Zdravko Mamić (53) obrušio se kao nikad do sada na nekog hrvatskog političara. >>> HRVATSKOG!? ha,haaaaaaaaaaa,haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije