Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nitko kao on

Mavrović: Ali je izvan ringa bio najveći, a u ringu neponovljiv!

The Fight of the Century (also known as The Fight) is the title boxing writers and historians have given to the boxing match between champion Joe Frazier (26-0, 23 KOs) and challenger Muhammad Ali (31-0, 25 KOs), held on March 8, 1971, at Madison Square G
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
11.06.2016.
u 12:09

"Ta lakoća, mekoća i brzina pokreta, ali i sve u jednom je jednostavno neponovljivo.”

Smrt Muhammada Alija potresla je mnoge, a uz njemu najbliže, ona je najviše pogodila brojne sportaše koji su u njegovom liku i djelu pronalazili inspiraciju, kako na počecima, tako i u drugim razdobljima svojih karijera. Upravo se na neponovljivu ličnost u svijetu sporta ugledao i najpoznatiji hrvatski teškaš i legendarna “Šaka sa Srednjaka” – Željko Mavrović, koji je o Aliju porazgovarao s Fight Siteom.

“Plijenio je pažnju mnogih. I onih koji vole boks, ali i onih kojima taj sport možda i nije najjača disciplina. Svojom osobnošću, načinom komunikacije, zalaganjem i društveno odgovornim ponašanjem s puno humanitarnih akcija je na sebe privlačio pozornost mnogih. Svi ti izrazi koje sam spomenuo su toliko potrošeni, ali on je stvarno u mnoštvu situacija bio čovjek prema drugima ne pitajući se niti jedne sekunde što će njemu ostati”, objasnio je Mavrović zašto su milijuni Alija smatrali najvećim u povijesti.

Muhammad Ali – izvan ringa najveći, u ringu neponovljiv!

“Ponašanje izvan ringa ga je učinilo najvećim sportašem, a kao boksač je definitvno bio čovjek koji je neponovljiv u ringu, koji je vladao tim ringom, koji je taj prostor osjećao na jedan fantastičan način, koji se u njemu osjećao kao kod kuće i koji je pobijedio apsolutno svu konkurenciju u svoje vrijeme. Znao je i izgubiti, ali bi se uvijek vratio.”

Koliko se u tehničkom smislu razlikovao od boraca svog doba?

“Ne samo od boraca svog doba, već ga se i danas teško može kopirati. Ta lakoća, mekoća i brzina pokreta, ali i sve u jednom je jednostavno neponovljivo.”

Cijeli razgovor pročitajte na portalu Fight Site.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije