Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osmina finala

Sjajna Atalanta razbila Valenciju, Leipzig u Londonu iznenadio Spurse

Sjajna Atalanta razbila Valenciju, Leipzig u Londonu iznenadio Spurse
Foto: Reuters/Pixsell
19.02.2020. u 22:55

U prvim utakmicama osmine finala Lige prvaka Atalanta je razbila Valenciju s 4:1, a Leipzig je u gostima nadjačao Tottenham s 1:0.

Baby Mourinho je pobijedio onog pravog Mourinha. Julian Nagelsmann je postao najmlađi trener u povijesti nokaut faze Lige prvaka (32 godine i 211 dana), a nagrada za taj rekord bila mu je gostujuća 1:0 pobjeda protiv prošlogodišnjih finalista natjecanja Tottenhama.

Atalanta - Valencia
1/9

Domaćini mogu biti presretni što su na odmor otišli bez primljenog pogotka jer je Leipzig u prvom poluvremenu gospodario terenom. Bez dvojbi je moglo biti 2:0, 3:0, ako ne i više. S loptom među nogama su gosti bili brži, živahniji, konkretniji, o čemu govori i omjer u broju udaraca u prvoj četvrtini dvomeča (11:2 za Leipzig), a u samo jednoj minuti su, recimo, imali tri šanse.

Kako je i sam rekao HRT-ov komentator Stjepan Balog, "nije da Tottenham nema prilika, nađe se tu nešto", no baš se u Londonu dalo vidjeti kako pijetlovi polagano preuzimaju Mourinhovu famoznu "bus-taktiku".

Stajali su jako duboko u svojem dijelu terena te čekali svoju priliku iz kontri i polukontri. Je li takva taktika opcija koja se mora egzekutirati bez ozlijeđenih Kanea i Sona ili portugalski stručnjak jednostavno voli forsirati svoje omiljene taktike?

Kako to u nogometu već ide, već se činilo da će Spursi u drugom dijelu kazniti sve te promašaje. No, Ben Davies je na startu drugog dijela napravio glupost i oštro startao na Laimeru u kaznenom prostoru, a Cüneyt Çakir je odmah pokazao na bijelu točku.

Timo Werner je sigurno iskoristio najstrožu kaznu protiv jednog od najboljih "skidača" kaznenih udaraca, ali i najboljeg Tottenhamovog igrača sinoć, Huga Llorisa. Tim pogotkom je Werner postao prvi igrač u povijesti Lige prvaka koji je svih svojih prvih sedam pogodaka postigao u gostima.

Pri kraju utakmice je momčad iz Londona pritisnula, ali bilo je to premalo i prekasno za zaprijetiti hit-momčadi Bundeslige. Dani Olmo je po prvi put kao igrač Leipziga ostao bez minutaže.

Na drugoj utakmici bilo je štošta manje napeto, ali s puno više pogodaka. Atalanta je na San Siru protiv indisponirane i desetkovane Valencije već jednom nogom ušla u četvrtfinale Lige prvaka.

Dinamovi protivnici iz skupine su nemilosrdno častili mrežu gostiju te su s konačnih 4:1 napravili ogromnu zalihu pred uzvrat na Mestalli 10. ožujka.

Momčad Gian Piera Gasperinija je furiozno ušla u utakmicu protiv Valencije, i to u režiji ofenzivnog trojca Gomez-Iličić-Pašalić, ali i neočekivanog junaka utakmice, desnog krilnog beka Hansa Hateboera.

Prvo je u osmoj Mariju sjajan šut obranio Domenech, da bi osam minuta kasnije Gomez sjajno uposlio Hateboera koji poentira za 1:0.

Nastavili su crno-plavi u istom ritmu i nakon pogotka, što im se isplatilo na kraju prvog dijela. U 42. minuti Pašalić povratnim centaršutom pronalazi Iličića koji među šumom nogu radi ono što najbolje zna - dalekometnim udarcem postiže novi pogodak.

U drugom dijelu utakmice se činilo kao da šišmiši što prije žele napustiti teren.

U 57. minuti Reno Freuler sjajnim plasiranim udarcem iskosa matira Domenecha, da bi samo šest minuta kasnije Hateboer solo prodorom izbio sam pred vrata Valencije i zabio za 4:0.

Strahovit je podatak da je za Atalantu ove sezone u Ligi prvaka poentiralo devet različitih igrača, a po tome su na vrhu izjednačeni s Bayernom i Tottenhamom. Ponešto svježine s klupe, ali i nade Valenciji donio je Denis Čerišev koji je u svojem prvom kontaktu s loptom postigao sjajan pogodak s dvadesetak metara, barem utješni...

>> Pogledajte video: BBB dobili bitku, na Valenentinovo vraćeno ime Dinamo

Komentara 6

DE
derin
22:43 19.02.2020.

Pored utakmice Atalanta Valencia, gdje imamo jednog našeg igrača, oni odaberu utakmicu gdje nemamo nijednog. "Bravo" HRT.

DI
Diosiario
21:58 19.02.2020.

Zašto HTV ne prenosi ovu utakmicu? Uvijek je bio kriterij da se prenosi utakmica gdje igraju hrvatski igrači a mi moramo gledati ovo davljenje u režiji Tottenhama i Leipziga. Po čemu je englesko - njemačka utakmica bolja od talijansko - španjolske? Da je to Liverpool - Bayern pa ajde, a ovako je opet sportska redakcija državne televizije pokazala i neznanje i pakost.

DM
drazen.muhvic
20:49 19.02.2020.

Sramotno što u tom RB Leipzigu rade našem Danku Olmiću, najboljem vatrenom u povijesti naše mlade države!!! Stavljaju ga na klupu, da bude rezerva??? Ali neka, neka. Pokazati će im naš vrhunski reprezentativac kako stvari stoje i tko je najbolji igrač sa ovih prostora tamo gdje treba - na europskom prvenstvu. Pa kada Danko stavi ruku na srce dok zagrmi Lijepa naša...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije