Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Le Championnat

Lyon slavio bez Lovrena, povratak Josipa Tadića

Josip Tadić
Reuters
17.01.2010.
u 10:29

Dejan Lovren nije bio u kadru svoga novoga kluba Lyona u 20. kolu francuskog nogometnog prvenstva. Bez donedavnog Dinamovog braniča “lavovi” su došli do pobjede u gostima kod Nancyja (2:0).

U novoj je godini Lyon tako na maksimalnom učinku. Nakon pobjeda u klasičnom kupu i Liga kupu, sada je momčad Claudea Puela formu potvrdila i u prvom prvenstvenom kolu nakon zimske stanke.

Lyon je u završnici prošle godine bio u velikoj krizi, pobijedio je samo jednom u posljednjih osam kola domaćeg prvenstva, tako da je slavlje kod Nancyja došlo u pravom trenutku. Dugo je Lyon slamao otpor svojih domaćina, a zid je napokon u 79. minuti probio Cris, s kojim bi se Lovren mogao boriti za mjesto u obrani. Konačnih je 2:0 postavio Maxime Gonalons tri minute prije kraja. Bosansko-hercegovački reprezentativac Miralem Pjanić igrao je do 69. minute kada ga je zamijenio Michel Bastos.

Bivši Dinamov napadač Josip Tadić zaigrao je za svoj Grenoble prvi put nakon četvrtog kola. Nije ga bilo u pogonu puna četiri i pol mjeseca zbog ozljede desnog gležnja koju je zadobio tijekom prijateljske utakmice protiv švicarskog Servettea. U subotu je Tadić ušao u igru u 85. minuti u porazu svoje momčadi protiv St. Etiennea. Grenoble i dalje ima samo jednu pobjedu ove sezone i uvjerljivo je posljednji na ljestvici.

Vedran Runje branio je cijelu utakmicu u remiju svoga Lensa na gostovanju kod Rennesa (1:1), dok Jerka Leke i Darija Šimića ponovno nije bilo u sastavu Monaca koji je s dva gola Nenea svladao Sochaux. Brazilac na kontu ima 12 pogodaka i prvi je strijelac lige.

Domaćom 3:1 pobjedom nad PSG-om Lille je došao do sedme uzastopne pobjede, i to bez svog najboljeg igrača i strijelca Gervinha, koji brani boje Obale Bjelokosti na Kupu nacija u Angoli.

Le Championnat, 20.kolo:

Auxerre - Boulogne 0:0

Grenoble - Saint Etienne 1:2 (Varrault 41 - ag / Perrin 30, Riviere 39)

Le Mans - Lorient 0:3 (Koscielny 23, Monterrubio 43, 53)

Lille - PSG 3:1 (Obraniak 5, Balmont 52, Beria 68 / Erding 83)

Monaco- Sochaux 2:0 (Nene 84, 90+1)

Montpellier - Nice 1:0 (Camara 58)

Nancy - Lyon 0:2 (Cris 79, Gonalons 87)

Rennes - Lens 1:1 (Sow 55 / Monnet-Paquet 64)

Valenciennes - Toulouse 1-3 (Audel 44 / Tabanou 16, 84, Sissoko 87)

Redoslijed: 1. Bordeaux 43 (-1), 2. Lille 37, 3. Montpellier 36, 4. Lyon 33, 5. Monaco 33, 6. Auxerre 33...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije