Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30 najboljih

Luka Modrić nominiran za Zlatnu loptu, Lionela Messija uopće nema na popisu

ESP, UEFA CL, Real Madrid vs Paris Saint Germain
EXPA/ Pressesports/ Pierre Lahalle
12.08.2022.
u 21:46

Modrić je drugi najstariji igrač na listi nominiranih, a stariji je jedino Cristiano Ronaldo koji je godinu stariji od kapetana hrvatske reprezentacije

France Football danas je objavio popis svih nogometaša koji su nominirani za Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg igrača godine. Najprestižnija je to individualna nagrada u nogometu, a među nominiranima našao se i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić.

Veznjaku Real Madrida to je peta nominacija u karijeri, a Modrić je 2018. godine i osvojio uglednu nagradu, čime je prekinuo desetogodišnju dominaciju Lionela Messija i Cristiana Ronalda. Na listi se našao zbog sjajnih predstava u dresu Reala s kojim je osvojio španjolsku La Ligu, ali i Ligu prvaka.

Modrić je drugi najstariji igrač na listi nominiranih, a stariji je jedino Cristiano Ronaldo koji je godinu stariji od kapetana hrvatske reprezentacije

Luka je prije četiri godine postao jedini igrač u povijesti koji je osvojio Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva i nagradu za najboljeg igrača Europe u Uefinom izboru.

Na listi koju čini 30 nogometaša nema nogometaša PSG-a, Lionela Messija i to po prvi put nakon 16 godina! Na listi se zato našlo mjesta za očekivana imena poput Thibauta Courtoisa, Karima Benzemu, Mohameda Salaha, Roberta Lewandowskog, Kyliana Mbappéa, Erlinga Haalanda, ali i nešto manje očekivana imena poput Rafaela Leaa, Sebastiena Hallera, Riyada Mahreza i Darwina Nuneza.

Dodjela Zlatne lopte održat će se 17. listopada u Parizu, u kazalištu Châtelet.

 

 

.

 

 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije