Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo uoči derbija

Livaković: Riječanima želim vratiti za sve boli! Cvitanović: Pobjedom ništa neće biti gotovo

Dominik Livaković
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
27.10.2017.
u 12:11

Cvitanović je potvrdio kako je kapetan Antolić dobio udarac na treningu te da će vjerojatno igrati u 4-4-2 formaciji u rombu.

Trener Dinama Mario Cvitanović i vratar prve momčadi Dominik Livaković održali su press konferenciju dan uoči derbija protiv Rijeke na Maksimiru. 

- Očekuje nas susret s aktualnim prvakom, s ekipom koja igra Europsku ligu i protivnikom koji je vrlo stabilan, prepoznatljiv u svojoj igri i respektabilan u svakom slučaju. Dočekujemo utakmicu kao i svaku drugu, s velikim nestrpljenjem i željom da pobjedimo! U konkurenciji neće biti Stojanović zbog tri žuta kartona te Matel i Fiolić koji su ozljeđeni. Imamo još nekih sitnih dvojbi što se tiče zdrastvenog stanja i formacijskog sustava - započeo je Cvitanović pa nastavio: 

- Motivirani smo i želimo pobijediti utakmicu. Nadam se da ćemo uspjeti promjeniti problem prvih poluvremena, želim momčad koja od prve do zadnje minute izgleda stabilno, dobro i kontinuirao igramo ono što se unaprijed dogovorimo. Da nema nestabilnosti i oscilacija, to je cilj. Izuzetno me veseli da je dobro zanimanje za ovu utakmicu, ovim putem pozivam naše navijače da dođu i da nam daju podršku. 

Tko će igrati na poziciji desnog beka?

 - Logično da se Rrahmani nameće kao prvi izbor, i apsolutno imam povjerenja u njega. Možda to nije njegova prirodna pozicija, s obzirom da je primarno stoper, ali već smo prije trenirali varijante s njim na toj poziciji. Adaptirat će se, može odigrati tu ulogu kvalitetno i momčad mu daje podršku. Svaki igrač Dinama treba dati svoj maksimum, bez obzira na kojoj poziciji igra - nadodao je trener plavih. 

Dominik Livaković
1/22

Cvitanović je potvrdio kako je kapetan Domagoj Antolić dobio udarac na treningu, a o potencijalnoj formaciji za derbi kaže:

- Postoji vjerojatnost da ćemo koristiti 4-4-2 u rombu. Trenirali smo dvije varijante uoči susreta protiv Rijeke. 

Problem igre u prvom poluvremenu, može li Ademi biti rješenje?

- Svaki igrač bi trebao biti rješenje za prvo poluvrijeme. Jedan igrač ne može promjeniti cijelokupnu filozofiju i razmišljanje čitave momčadi. Tražim od svakog igrača da bude generator i da svaki igrač da svoj obol u čitavoj priči. 

Henriquez ostaje će igrati od početka ili...? 

- Svi su u konkurenciji. Drago mi je kao treneru da Henriquez zabija golove. To je njegov posao kao što je i sam rekao i to bi trebalo biti normalno. Od ničega ne trebamo raditi spektakle, njihova je zadaća na terenu da igraju dobro, da zabijaju golove i ispunjavaju zadatke. 

Trener je o protivniku kazao:

 - Očekujem istu Rijeku, bez obzira na njihove eventualne izostanke. Mišljenja sam da Rijeka ima prepoznatljiv stil, način igre i svaki igrač slijedi jednu jasnu filozofiju i ideju te se ponaša u skladu s zahtjevima i principima igre koje je trener postavio pred njih. Generalno igraju stabilno već preko godinu dana. Ipak, želim razmišljati samo o nama i našoj igri. Naša igra anulira sve prednosti Rijeke i naša eventualno loša igra potencira sve dobre stvari Rijeke. Ključ je u nama, u našoj igri, u našem stavu i izvedbi. Ako budemo onakvi kakvi svi zajedno želimo biti, onda imamo dobre šanse u utakmici. Zapravo će se tada pričati o nama, ne o protivniku. 

Za kraj je Cvitanović ponovio kako pobjedom prvenstvo ne bi bilo gotovo

- To sam rekao već prije mjesec dana. Ne razmišljamo u tom smjeru i prerano je za takve teme. Takva tema ne smije biti u glavi sportaša sve do zadnje utakmice sezone. Od prvog do zadnjega dana stremimo da funkcioniramo kao ekipa stabilno, želimo rezultat, dobru igru i stav na terenu uz poštivanje dogovorenih zahtjeva i principa. To su četiri stavke koje donose rezultate. 

Dominik Livaković
1/16

Dominik Livaković ovako je najavio derbi:

 - Radi se o dvije najbolje momčadi u ligi, osobno im želim vratiti za sve boli koji su nam nanjeli prošle sezone. Moramo puno agresivnije ući u utakmice, prvo poluvrijeme na Poljudu bilo je ispod svake razine i moramo to popraviti. 

Je li veći derbi protiv Rijeke ili derbi protiv Hajduka?

 - Derbi protiv Hajduka je uvijek derbi, ali sigurno su ovo dvije trenutno najbolje momčadi u Prvoj HNL. Ipak, malo više znači ovaj derbi nego protiv Hajduka u ovom trenutku - rekao je Livaković te za kraj nadodao: 

- Prošle godine igrali smo Ligu prvaka i svaka tri dana jake utakmice, stoga znam kako im je. To je jedan od razloga njihove slabije rezultatske forme i postoji puno faktora koji utječu na to. 

Komentara 1

Avatar HighFlyer
HighFlyer
16:01 27.10.2017.

Dinamo = Agrokor, režimski povlašten u odnosu na ostale konkurente, a iz kluba cure milijuni eura u privatne džepove, dok se u isto vrijeme infrastruktura stadiona raspada. Respect!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije