Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Robert Junaci

Čelnici završili na policiji: Okolni folklor valjda u nas mora biti dio derbija

Hajduk - Dinamo
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
22.10.2017.
u 10:17

Derbi Hajduka i Dinama donio nam je puno događanja, ali nogometno gledano nije to bio tako bogati derbi, osim same uzbudljive završnice.

Zbog obračuna u svečanoj loži stadiona Poljud na obavjesnom razgovoru u policiji završili su čelnici Hajduka i Dinama, njih sedam je bilo na policiji zbog tučnjave, među ostalima svoje su iskaze morali dati direktori Dinama Tomislav Svetina, Krešimir Antolić, predsjednik Hajduka Ivan Kos, sportski direktor Mario Branco, te još petorica iz Hajduka, neki od svih navedenih su u svojstvu sjedoka.

A prekršajne prijave 'zaradili' su Kos, Branco, zatim član Hajdukovog NO Marko Erceg, Dinamov financijski direktor Matej Škegro i Antolić.

Predstavnici Hajduka tvrde kako je direktor Dinama provocirao.

- Ako se provokacijom može smatrati to što smo slavili Dinamovo vodstvo, onda smo stvarno provocirali - rekao je Dinamov direktor Tomislav Svetina i dodao:

- Slavili smo gol, a onda mi se Branco unio u facu.

Hajduk - Dinamo
1/22

Kako bilo, svoju priču imaju i oni iz Hajduka, no u svakom slučaju neprimjereno i nije prvi put u loži Poljuda. Uzbudljivo, neizvjesno, utakmica s preokretima, uz pune tribine, prekide, visoke tenzije, naguravanja, sa sudačkim dobrim i lošim odlukama, ali i greškama, ukratko derbi Hajduka i Dinama donio nam je puno događanja, ali nogometno gledano nije to bio tako bogati derbi, osim same uzbudljive završnice koja je ponudila i nogometna i nenogometna događanja.


Prvo poluvrijeme valja zaboraviti, osim pogotka Hajduka i pokoja, ali rijetke akcije s obje strane, nije to bio dobar nogomet. Dojam je kao da su svi čekali da se nešto dogodi pa da se počne igrati nešto bolje.

Hajduk - Dinamo
1/11

Igralo se mnogo bolje u nastavku, pogotovu od strane Dinama, Mario Cvitanović je dobro mijenjao, tražio više života od svojih dotad beskrvnih igrača i to je i dobio. A sam nogomet, nije bio na visokom nivou, pokazao je slabosti kod obje momčadi, ali je donio uzbuđenje na kraju. Previše je bilo početničkih grešaka s obje strane, pa jedno poluvrijeme bez ikakvog ritma. Imaju treneri još jako puno posla da bi od ovog materijala kojeg imaju složili nešto ozbiljnije.

Ali, u cijelosti, možemo biti zadovoljni zbog uzbudljive utakmice, a ovaj okolni folklor valjda u nas mora biti dio derbija.     

Komentara 15

VA
valentin2017
11:04 22.10.2017.

Nakon svake utakmice koju Hajduk ne pobijedi, a pobijedi rijetko ili nikad, netko iz Dinama završi na policiji. Sve znanje na terenu smo vidjeli. Sav folklor sa tribina ćuli smo i vidjeli. Kako čovjek da ih voli, a ima ih ovdje u Zagrebu na svakom čošku.

KU
kupatilo
11:25 22.10.2017.

Poznata je kultura tih divljaka.Nikad nista neprođe a da nenaprave neku ruznu scenu.To treba udaljiti iz sporta.Sto onda ocekivati od navijaca ako vodstvo kluba ponasa se divljački.Zato HNS nek vas mrze nekvas vrijeđaju ali idalje ce ako ovakve ne udaljite iz sporta.Policija ce vjerovatno naci pet svjedoka kakosu dva dinamovca tukli sedam hajdukovaca u Splitu.Toje vec viđeno jer nit su svastiku rijesili nitsu ranije napade na dinamovce sankcionirali.Split je divlji zapad.

DU
Deleted user
11:28 22.10.2017.

Mamic zivi vjecno, Hajduk odavna crko ko iznemogli tovar :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije