Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPASILI GA

Liječnik opisao dramu: Eriksen je izgubio puls, krenuli smo s oživljavanjem...

Christian Eriksen
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
13.06.2021.
u 10:10

- Zvali su nas na teren čim se srušio. Nisam vidio trenutak kad je pao, no bilo je jasno da je u nesvijesti. Kad sam stigao tamo, on je ležao na boku. Disao je i mogao sam osjetiti njegov puls, ali se odjednom to promijenilo - rekao je Boesen

Brončani s posljednjeg svjetskog nogometnog prvenstva, Belgijanci otvorili su Europsko prvenstvo uvjerljivom 3:0 pobjedom protiv Rusije u St Peterburgu. Junak utakmice bio je dvostruki strijelac Romelu Lukaku (10, 88), a među strijelce se upisao i Thomas Meunier (34).

Nakon što je postigao prvi pogodak Lukaku je poslao je poruku svom klupskom suigraču Christianu Eriksenu. Interov napadač je doveo Belgiju u vodstvo u 10. minuti utakmice, a potom dotrčao do kamere izvikujući: "Chris, Chris, volim te".

Lukaku i Eriksen igrači su milanskog Intera koji je ove sezone osvojio talijanski naslov nakon 10 godina. Lukaku je ove sezone u dresu nerazzurra"u 44 nastupa zabio 30 golova, dok je Eriksen u 34 nastupa postigao četiri gola.

Eriksen je jučer u posljednjim trenucima prvog poluvremena utakmice protiv Finske pao u nesvijest, a liječnička služba odmah je jurnula prema njemu i počela s oživljavanjem. Eriksen je potom na nosilima koja su bila zaklonjena bijelim platnom iznesen s terena i hitno prevezen u bolnicu, a utakmica je prekinuta. Danski nogometni savez je kasnije objavio kako je Eriksen budan i stabilan.

- Bila je ovo intenzivna večer. Bilo mi je teško igrati jer sam na umu imao svog prijatelja. Nadam se da je sada dobro - kazao je belgijski napadač nakon utakmice.

A liječnik danske reprezentacije Morten Boesen opisao je dramu koja se događala nakon što se Eriksen srušio.

- Zvali su nas na teren čim se srušio. Nisam vidio trenutak kad je pao, no bilo je jasno da je u nesvijesti. Kad sam stigao tamo, on je ležao na boku. Disao je i mogao sam osjetiti njegov puls, ali se odjednom to promijenilo - rekao je Boesen i dodao:

- Onda smo krenuli s oživljavanjem, kao što su svi vidjeli.

Srećom, liječnička služba je uspjela. Eriksen je prebačen u bolnicu i više nije u životnoj opasnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije