Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVJERLJIVA VOŽNJA

Lewis Hamilton u Mađarskoj stigao do prve pobjede u sezoni

Lewis Hamilton (1)
Reuters/Pixsell
28.07.2013.
u 16:10

Pilot Mercedesa slavio je ispred Kimija Raikkonena u Lotusu i Red Bullovog Sebastiana Vettela

Mađarice u zelenim minicama i bijelim šeširićima su mu se bacale u zagrljaj, ljubile ga i grlile, no Lewis Hamilton gledao je iza njih, razgrnuo ih i napravio par koraka, spustio glavu i poljubio svoj – automobil. Čovjeku je, od cura, važniji Mercedes. Uostalom, zbog automobila je nedavno i izgubio svoju dugogodišnju djevojku Nicole... Ali, vjerojatno nije jedini koji ljubi “svoju mečku”.

Dokazao sam se

– Ma to mi je jedna od najvažnijih pobjeda u životu, došao sam u novu momčad, ovo mi je prva pobjeda s Mercedesom i dokazao sam da mogu biti važan kotačić u momčadi, da su ispravno odlučuli kad su me doveli – “ispričavao” se Hamilton.

– Slagali smo bolid do kasno u noć, odlično sam se snalazio iako ni sam nisam vjerovao da uz Vettela imam ikakve šanse za pobjedu. Bio sam gladan, morao sam preticati, pa sam tako sjajno prešao i Marka Webbera u 34. krugu, bio je to majstorski potez, priznajem. Posljednjih 20 krugova sam se naprosto vozikao – pričao je Hamilton, nakon svoje 22. pobjede u karijeri. Odgovara mu Hungaroring, najsporija staza na svijetu, jer jedini je uz Schumachera ovdje uspio pobijediti pet puta. Čak je i Senna kraj Budimpešte slavio svega triput.

Ukleti Hungaroring

Vettelu će Mađarska i dalje, uz Austin, ostati jedina staza na aktualnom kalendaru formule 1 na kojoj nikad nije pobijedio. Bili smo prije dvije godine u njegovom boksu na Hungaroringu, gledali utrku s mehaničarima i slušalicama na ušima. Bila je tada tuga. I sada ništa drugačije.

– Sve sam pokušao, ali Kimija nisam uspio preteći za drugo mjesto. Ne ide i ne ide... – žalio se Vettel. Kimi, vječno drugi ove sezone, opet je ronio sute.

– Plaćam cijenu jer subotom kiksam, ne osvajam najbolje startne pozicije, jer auto nije najbrži. I onda, što god napravio, sam na kraju vječno drugi. U Kini, Bahreinu, Španjolskoj, Njemačkoj i sada u Mađarskoj... I još mi nisu ni uplatili lovu u Lotusu – žali se Raikkonen. Logika govori, neće odbiti dogodine Red Bull i bit će tada veselo, Vettel mu danas nije mogao ništa...

>> Hamiltonu u Mađarskoj 30. pole-position u karijeri

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije