Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER HAJDUKA

Leko: Treba biti mangup igrati na ovakvom terenu. Ovdje se nije mogao igrati nogomet

Slaven Belupo i Hajduk sastali se u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa
Luka Stanzl/PIXSELL
12.04.2023.
u 20:08

Strateg splitske momčadi prokomentirao je prolazak u finale hrvatskog Kupa

Nogometaši Hajduka izborili su plasman u finale SuperSport Hrvatskog kupa nakon što su u Koprivnici na stadionu Ivan Kušek Apaš pobijedili Slaven Belupo sa 1-0.Pogodak odluke zabio je Marko Livaja u 59. minuti iz jedanaesterca.Hajduk će u finalu 24. svibnja na riječkoj Rujevici braniti naslov protiv Šibenika, koji je u prvom polufinalu petog travnja na Šubićevcu slavio sa 2-1 protiv Dinama.

- Utakmica je bila kakvu smo i očekivali, kakve su godinama ovdje u Koprivnici. Puno intenziteta, duela, malo nogometa, loš teren, puno karaktera obje ekipe, koje su željele pobijediti. Mi smo prošli zasluženo. I danas smo bili malo bolji. Sretan sam zbog momaka i svih vezanih uz klub što ćemo igrati finale. U svim državama su finalne utakmice najljepše. Najbitnije je bilo proći, ili si pobjednik ili gubitnik - rekao je Ivan Leko.

- Došli smo na teren na kojem se ne može igrati nogomet. Bio je suh i trava visoka pet centimetara. Naša infrastruktura nije baš toliko dobra da se možemo baviti samo nogometom. Nije to kao u Premier ligi, što gledamo na televiziji. Prskalice su se upalile u 30. minuti, a ne prije utakmice. Ali tako je domaćin odlučio.

- Finale je uvijek najljepša utakmica, igra se za trofej, na tribinama su navijači pola-pola. Sretni smo što smo u finalu. Imamo još puno posla u prvenstvu, imat ćemo još puno za analizu. Proslavit ćemo večeras ovaj uspjeh, ovo smo zaslužili proslaviti. Što će ti nogomet ako nećeš slaviti i tugovati?  - smatra Leko. 

- Nisam rekao da me ne zanima dojam. Samo sam rekao da je ovo utakmica sezone, stravično bitna. Nitko nije sretan kad gleda ovakav nogomet. Sinoć gledamo City - Bayern i gledamo top nogomet. Danas smo bili na ovakvom terenu. Nažalost, u Hrvatskoj je to tako. Ne možeš odigrati tri pasa. Moja momčad je pokazala mentalitet, spirit, karakter. Treba biti mangup na ovakvom terenu. Nisam nikad ni neću reći da dojam nije bitan. 

Komentara 5

Avatar Brko
Brko
22:29 12.04.2023.

Čačić jr.

ZG
zg1985
21:39 12.04.2023.

srami se..bez izmisljenih penala bio bi negdje oko 6. mjesta u hnl-u,a u kupu ispao

GO
gorica
00:34 13.04.2023.

Pogledaj tekmu Hakduk - Dnjipro, Gudelja i lavove koji su tada igrali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije