Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIO VLASNIK BROJNIH KLUBOVA

Legendarni srpski bogataš izgubio milijun eura na lošem poslovnom potezu

Milan Mandaric at the Soho Hotel London
Francesco Guidicini
19.10.2021.
u 11:10

– Svaki predsjednik države od Slobodana Miloševića naovamo zvao me je. Međutim, nije to realno. Nemam ništa protiv da ulažem novac, ali imam protiv toga da ga bacam.

Legendarni srpski tajkun Milan Mandarić (83) i donedavni vlasnik ljubljanske Olimpije otkrio je da su ga zvali brojni klubovi s ovih prostora, no sve je ponude odbio.

Mandarić je rođen u Lici, no kasnije seli u Novi Sad pa zatim za vrijeme komunističke Jugoslavije u SAD. Tamo je osnovao tvrtku koja se bacila proizvodnjom kompjuterskih dijelova i obogatio se. Bio je vlasnik nekoliko klubova, a njegovo se bogatstvo procjenjuje na dvije milijarde dolara. No, kaže da unatoč bogatstvu ne želi ulagati u klubove s ovih prostora jer ne želi bacati novac.

– Nije prvi put da me neko pita bih li došao u srpski nogomet, da uđem u Crvenu zvezdu ili neki drugi klub kako bih pomogao. Svaki predsjednik države od Slobodana Miloševića naovamo zvao me je. Međutim, nije to realno. Nemam ništa protiv da ulažem novac, ali imam protiv toga da ga bacam. Kad god sam ulazio u neki klub, gledao sam na to kao na investiciju koja će mi se kasnije isplatiti, ali jako mi je važno bilo i da vidim sebe u tom klubu. Kako stvari funkcioniraju, što bi sve trebalo napraviti, kakvim ljudima se okružiti. Ne vidim da je to moguće recimo u Zvezdi, jer zna se tko se tamo pita – rekao je Mandarić za Informer.

Zatim je objasnio na koga misli kada kaže "zna se tko se tamo pita".

– Na navijače. Teško bih ja tu mogao napraviti razliku. Nije ni moje ni bilo kog vlasnika kluba da to rješava. To bi država trebala riješiti. Ali nije to slučaj samo u Srbiji. Zvali su me i u Hajduk iz Splita, pa u Borac iz Banje Luke. Nikamo nisam htio ići. Pomagao sam, posebno osamdesetih godina. Pomogao sam Zvezdi da dovede Belodedića i Piksija. Međutim, kako sad stvari stoje, ne bih se više uplitao ni u jedan klub s Balkana. Nema tu dobrih uvjeta za biznis.

Osvrnuo se i na Newcastle koji je nedavno kupila saudijska kraljevska obitelj.

– Novac je jako važan, ali nije garancija uspjeha. Recimo, ja sam Sheffield Wednesday prodao čovjeku koji je potom u njega uložio 120 milijuna eura. I ne da nije napravio ništa, već je klub iz gornjeg dijela ljestvice spustio u nižu razinu natjecanja. S druge strane, Leicester sam prodao Tajlanđaninu, koji je nažalost poginuo u zrakoplovnoj nesreći. Dok je vodio klub, bio je jako uspješan. Okružio se ljudima koji znaju posao, ulagao pametno, slušao savjete. Ja sam bio uz njega jedno vrijeme da mu pomognem i rezultat je bio povijesno osvajanje Premierlige. Digao je klub onako kako nitko nije pretpostavljao.

>> Pogledajte i video

Ključne riječi

Komentara 2

PA
pajper
11:48 19.10.2021.

Ima 2 milijarde,i da ulaže u glavobolju..da je tako ulagao kako vi mislite,danas ne bi ništa imao.

DU
Deleted user
11:44 19.10.2021.

Zvezda-Hajduk-Borac BL, kakva poveznica :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije