Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka za zelenim stolom

Legendarni Hajdukovac ogorčen odlukom HNS-a: Ovo je apsurd, ne činite to djeci!

Boro Primorac
Foto: HNK Hajduk
24.07.2020.
u 13:35

– Nešto što su moji igrači ostvarili za zelenim travnjakom na kraju im je oduzeto za zelenim stolom i zbog toga smo tužni i razočarani – kazao je trener Hajdukovih juniora Marijan Budimir

Izvršni odbor HNS-a na maratonskoj je sjednici zaključio sagu o juniorskoj Ligi prvaka. Odlučili su u elitno natjecanje iduće sezone prijaviti Dinamo iako je Hajduk prvi na tablici.

Kada je u ožujku zbog epidemije koronavirusa prekinuto prvenstvo juniora, Hajduk je imao 42 boda, ali i utakmicu više od Dinama koji je skupio 40 bodova. Plavi nisu stigli odigrati susret s Dugopoljem prije prekida.

Uslijedilo je prepucavanje Dinama i Hajduka, predlagalo se odigravanje majstorice, a Natjecateljska komisija HNS-a tražila je savjet od Uefe te na Izvršni odbor poslala prijedlog da u Ligu prvaka iduće sezone ide zagrebački klub na temelju boljeg koeficijenta u Uefinim natjecanjima.

Očekivano, iz Hajduka su oštro reagirali, a na odluku se osvrnuo i voditelj Akademije HNK Hajduk "Luka Kaliterna" Boro Primorac:

– S obzirom na dosadašnju praksu Hrvatskog nogometnog saveza, drukčiju odluku nismo ni očekivali. Prvi put kada se ova tema pojavila u javnosti jasno smo zauzeli stav da će svaka administrativna odluka biti nepravedna prema jednom od sudionika. Smatrali smo da je najpravednije rješenje odigravanje majstorice kako bi mladi igrači obiju momčadi dobili priliku da na zelenom terenu, a ne za zelenim stolom, odluče o juniorskom prvaku Hrvatske za ovu sezonu.

Ova apsurdna odluka Hrvatskog nogometnog saveza sigurno ne šalje poruku pravednosti prema djeci koja su tijekom cijele sezone marljivo trenirala i zaslužno se nalazila na vrhu prvenstvene tablice u trenutku obustave natjecanja.

Bez obzira na tu činjenicu i na druge argumente koji idu u prilog Hajduku, kao sportaši nismo ni u jednom trenutku tražili ni željeli da nas se administrativnom odlukom proglasi prvacima ili da mi budemo ti koji će igrati juniorsku ligu prvaka.

HNK Hajduk će se žaliti na donesenu odluku te ćemo iskoristiti sva pravna sredstva koja nam stoje na raspolaganju kako bismo zaštitili našu djecu, trenere i sam Klub – osvrnuo se Boro Primorac na navedenu odluku.   

U međuvremenu je reagirao i trener Hajdukovih juniora Marijan Budimir:

– Nešto što su moji igrači ostvarili za zelenim travnjakom na kraju im je oduzeto za zelenim stolom i zbog toga smo tužni i razočarani. Klub je najavio žalbu, nadam se da će odgovorni preispitati svoju odluku koja je donesena na osnovu samo jednog argumenta koji ide u prilog Dinamu, a i on je krajnje diskutabilan. Za mene i moj stožer moji momci su prvaci – između ostalog je istaknuo Budimir.

Hajduk se u trenutku prekida prvenstva Prve HNL za juniore nalazio na prvom mjestu s utakmicom više i dva boda više od Dinama. Hajdukovi juniori osvojili su i jesenski naslov prvaka, u jedinom direktnom srazu ove sezone svladali su Dinamo s rezultatom 1:0 te su u ukupnom zbroju imali za 11 pogodaka bolju gol-razliku od drugoplasiranog Dinama.

Komentara 26

DH
dalibor.hren
21:41 24.07.2020.

Ne treba majstorica, već utakmica Dinamo vs Dugopolje!

ŠA
Šaran
14:08 24.07.2020.

Zašto majstorica ako im je ostala jedna tekma neka ju odigraju. Ne radi se o 5 tekmi već jednoj tako da je jedino ispravno odigrati zaostalu utakmicu i time regularno završiti prvenstvo. Ova HNS kemija je najgora solucija no majstori su to.

DU
Deleted user
15:00 24.07.2020.

Novinske manipulacije, odete na UEFA stranice i sve jasno, zasto novinari stalno izmisljaju i dijele Hrvatsku??? U svim zemljama u kojima radi COVID-19 je prekinuto prvenstvo (u17,u18,ili u19) , ovisno koje od ovih salje mlafu momcad u 64 ekipe a postoji slucaj nejednakog broja odigranih utakmica da se primjenjuje izracun "broj bodova/broj odigranih utakmica", u francusloj, u hr... Cemu izmisljati da je netko nesto ucinio na stetu Hajduka ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije