Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ogorčeni odlukom

Nepoželjan u rodnom gradu: Pogledajte što su Osječani upravo poručili Davoru Šukeru!

Poruka Davoru Šukeru i braći Mamić
Foto: facebook.com/birtija.nk.osijek
24.07.2020.
u 10:51

Navijači Osijeka svejedno su najavili dolazak na utakmicu, odnosno kazali su da će navijati za svoj klub ispred samog stadiona kada im je već uskraćeno da to čine na tribinama

Osijek je na nogama. Predsjednik Hrvatskoga nogometnoga saveza Davor Šuker ionako nije imao previše obožavatelja u rodnom gradu čiji je počasni građanin. A sada ih je još manje.

Grad u kojem je krenuo na nogometni put okrenuo je protiv sebe nakon odluke da se u posljednjem prvenstvenom kolu isprazne tribine nakon čega među navijačkim pukom prevladava mišljenje da se njihovu klubu svjesno podmeću klipovi.

Smatraju kako odluka čelništva hrvatskog nogometa ide isključivo na štetu Osijeka.  Pogotovo što nalog koji u HNS-u pravdaju brigom za zdravljem navijača nema pretjerano logično uporište.

Naime, umjesto ne više od četiri tisuće, s obzirom na to da je zbog epidemioloških mjera kapacitet Gradskog vrta ionako bio ograničen, a koji bi bili rasuti po tribinama, njih nekoliko tisuća za vrijeme utakmice Osijeka i Lokomotive naći će se izvan stadiona na ograničenom prostoru na kojem socijalna distanca nije moguća kako bi bodrili svoju momčad.

Upravo zbog toga je i Županijski stožer civilne zaštite preporučio da se kapije stadiona otvore. Odluka HNS-a izazvala je revolt među navijačima Osijeka, jutro uoči utakmice sezone koja će odlučiti o drugom mjestu i putniku u kvalifikacije u Ligu prvaka na nekoliko mjesta u gradu osvanuli su grafiti i transparenti upućeni Šukeru, a u gradsku upravu stižu zahtjevi da se počasnom građaninu oduzme ta titula.  Najavljen je i masovni dolazak na posljednji trening bijelo-plavih uoči utakmice.

Nisu samo navijači razočarani.

– Po tko zna koji put koplja se lome na našem klubu. Bili smo zakinuti suđenjem, a sada se suočavamo i s ovakvom situacijom da se navijačima zabranjuje dolazak na tribine u najvažnijoj, povijesnoj utakmici - rekao je direktor NK Osijek Igor Galić, a trener Ivica Kulešević dodao je: – Svi smo razočarani ovakvom odlukom, dosta je bilo odluka ove sezone koje su se lomile preko naših leđa, ali sve smo izdržali pa ćemo izdržati i ovo.

Osijek uoči utakmice generacije suočen je s brojnim kadrovskim problemima.
– Petar Bočkaj nije trenirao cijeli tjedan, ne može stati na nogu, ali je izrazio želju da igra. Rekao mi je: "Šefe, spreman sam, igrat ću ako treba i bez jedne noge. To je pokazatelj zajedništva svlačionice kakvo imamo i na to sam kao trener ponosan.

Komentara 12

NE
Nemanadimak
11:20 24.07.2020.

To je par maloletnih delikvenata koji iskazuju svoj bunt nagonjen uglavnom medijima. Protuzakonito je izlagati ovakve plakate i tu bi policija morala reagirati a ne davati prostor u medijima i pozivati na javni linc. Sukeru mi smo uz tebe i nemoj se brinuti zbog nekolicine peovokatora. vjerojatno ce moj kometar biti obrisan samo zato sto se ne slazem sa autorom texta ali navikli smo da je u nasoj Hrvatskoj sloboda govora nazalost na toj razini.

DU
Deleted user
12:31 24.07.2020.

Bravo za VL. Objaviti ovaj grafit može samo netko jako bolestan.Stidite se. Dabogda onom koji je dopustio tu objavu njegova djeca čitali i snimili

Avatar Edgedancer
Edgedancer
15:56 24.07.2020.

Ne volim Šukera, ali VL ima ružnu antihrvatsku naviku, tražiti grafite i poruke, i onda cijele gradove i cijelu Hrvatsku optuživati za sadržaj. Srpska posla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije