Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
legendarni vratar

Ladić: Stanje u našem nogometu je loše, a s vremenom postaje sve gore

Dražen Ladić
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/7
22.09.2017.
u 09:31

Šimić, Šokota, Bišćan i Marić išli su do jedne granice do kuda se može ići i odustali kada su zaključili da je daljnja bitka za boji hrvatski nogomet uzaludna

Dražen Ladić bio je gost u emisiji Pressingu na N1 televiziji. Bivši reprezentativac i legendarni Dinamov vratar govorio je o stanju u hrvatskom nogometu, HNS-u, reprezentaciji...

Jeste li bili, kao nogometna legenda, pasivni i šutjeli oko stanja u HNS-u?

- Šutio bih i dalje da nisam uvučen u tu priču. Mislim da od priče po medijima nema nikakve koristi niti kad je riječ o hrvatskom nogometu niti o mom slučaju - rekao je Ladić, prenosi n1.info.

Svoj glas su bili digli Darijo Šimić, Tomislav Šokota, Igor Bišćan i Silvijo Marić.

- Pitam vas kako je to završilo. Išli su do jedne granice do kuda se može ići i odustali kada su zaključili da je daljnja bitka uzaludna.

Jeste bili s njima u kontaktima?

- Nisam bio, tada sam bio trener u Saudijskoj Arabiji.

Ali podržavate tu borbu protiv ove jako loše situacije u hrvatskom nogometu.

- A tko je ne podržava.

Prema Vašem mišljenju, koja je najveća rak rana hrvatskog nogometa?

- Ima puno stvari koje čine takvo loše stanje u nogometu, a koje su usko povezane. Nije to došlo preko noći, to traje 10-15 godina, a ovo sad je sve posljedica toga. Što vrijeme više odmiče - postaje sve gore.

Zaslužuje li Davor Šuker još jedan mandat?

- Davor je u taj posao ušao u delikatnoj situaciji, a morao je znati u što ulazi. Mislim da bi mogao biti bolji u smislu da se potrudi biti više prisutan u hrvatskom nogometu. Shvatio je svoju funkciju da Savez drži financijski stabilnim, a da je ovo drugo zanemario.

Kakav je Ante Čačić izbornik?

- Niti je bolji niti lošiji od nekolicine prethodnih izbornika. Ne mislim da su bili loši izbornici, ali sve ovo što se događa oko nogometa ne ide im u prilog. Kad su bili i Štimac, i Bilić i Čačić ispočetka je sve bilo kako treba, a onda nastaju problemi. Niti jedan od njih nije imao problema ispočetka, ali kasnije su došli.

Hoćemo li se kvalificirati u Rusiju?

Vjerujem da ćemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo.

Kakvi su hrvatski vratari? Rekli ste da i nisu baš nešto?

- Nije sve crno-bijelo. Vratari su onakvi kakvi su igrači i kakav nam je nogomet, nisu ni bolji ni lošiji. Uvjeti u nogometu su takvi da se ne može očekivati nešto više.

Jeste li za regionalnu ligu?

- Definitivno sam protiv.

Zašto, zbog nereda?

- Da, prvo vrijeme bi bili neredi, ali ne vidim da bi ta liga donijela nekakvu ni BiH ni Srbiji.

Obrana jedanaesterca protiv Partizana 1997. godine. Je li Vam to najdraži trenutak u karijeri?

- Definitivno, jer jako se rijetko događa da doživiš takvu euforiju zadovoljstva navijača. Vibracije koje dolazile, su nešto neopisivo.

Vi ste bili miljenik navijača Dinama što je zanimljivo s obzirom na to da ste bili I miljenik Franje Tuđmana, a opet Franjo Tuđman nije bio miljenik Bad Blue Boysa?

- Naravno da mi je drago, ali ja nisam hodao po uredima i dodvoravao se, ono što sam radio - radio sam na terenu, a ako je to netko prepoznao, meni je drago.

Jeste puno razgovarali s Tuđmanom?

Ponekad kada je došao na utakmicu, pa sam nakon mogao progovoriti koju rečenicu. Mislim da je volio iskrenost - zaključio je Dražen Ladić.

Komentara 8

GU
Gustirna
18:45 22.09.2017.

Ajde ne laprdaj....kiga nam je duplo bolja nego kada si ti igrao...tebi fali sto vam mamic ne dozvoljava da sa sdp-om ne zavladate nogometom...

GU
Gustirna
18:47 22.09.2017.

Kako to da ovog crveni dorh nije optuzio kada je priznao da je trazo od mamica da opere lovu za njega isplatiti...nije cudno,zar ne....

Avatar Sokol
Sokol
11:12 22.09.2017.

Kako ti je problem oprati pare? Pa neki dan si oprao 2 milijuna prodajom plivarica, vraga ti je kijev platio te pare za tog panja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije