Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jesen 1984.

Krađa Rijeke u Madridu: Podvala s prijevozom, tri crvena....

\'24.03.2010, Stadion Maksimir, Zagreb - Prva polufinalna utakmica Hrvatskog kupa izmedju NK Dinama i Nk Hajduka.    Josko Skoblar Photo: Marko Lukunic/PIXSELL\'
Marko Lukunic/PIXSELL
22.11.2011.
u 08:43

Real je svojedobno istaknuo tako visoku cijenu TV-prijenosa da ga tadašnji JRT nije otkupio.

Rijeka je, prije Dinama, bila jedini hrvatski klub koji je igrao na stadionu Santiago Bernabeuu u 2. kolu Kupa Uefe 1984. godine. Epska je bila Rijekina pobjeda na Kantridi 3:1 pred rekordnih 22.000 gledatelja, a uzvrat u Madridu pretvoren je u neviđenu lakrdiju u režiji belgijskog suca Schoetersa.

– Već nakon pola sata igre dobili smo dva crvena kartona. Ja zbog dva žuta nakon startova nad Camachom, od kojih drugi sigurno nije bio za žuti, a Desnica samo zato što je malo pomaknuo loptu pri slobodnom udarcu Reala – prisjeća se tadašnji igrač Rijeke Nikica Milenković.

U drugom poluvremenu "pocrvenio" je i Rijekin igrač Boris Tičić, a Real je poveo sa 1:0 tek u 67. minuti iz izmišljenoga jedanaesterca (Juanito). Zabili su još Michel i Valdano za 3:0, a igralo se pred 80.000 gledatelja.

– A mi smo i s osmoricom igrača, pri rezultatu 2:0, imali stopostotnu šansu. Fegica je u ključnom trenutku spriječio suparnički igrač. I još nešto: kad smo dolazili na utakmicu, naš autobus usmjerili su ulicom Castellana, prepunom ljudi, pa smo na stadion stigli samo nekoliko minuta prije utakmice. Nismo se stigli ni izmasirati, ni zagrijati – dodao je Milenković.

I još jedna zanimljivost vezana uz tu utakmicu: Real je očito vrlo studiozno planirao akciju Rijeka pa je, između ostaloga, istaknuo i tako visoku cijenu TV prijenosa da ga tadašnji JRT nije otkupio, pa publika u bivšoj državi nije vidjela tu utakmicu.

Real je vodio trener Amaro Amancio, u toj sezoni osvojio je Kup Uefe, a protiv Rijeke igrali su Miguel Angel, Chendo, Camacho, Stielike, Fraile, Costrela (Butragueno), San Jose, Juanito, Michel, Santillana, Lozano (Sanches), Valdano.

Riječane je vodio Josip Skoblar, a u Madridu su istrčali Ravnić, Milenković, Hrstić, Juričić, Tičić, Sredojević, Stevanović (Šestan), Gračan, Matrljan (Radmanović), Fegic, Desnica.

Ključne riječi

Komentara 2

BO
bomba
10:00 22.11.2011.

Sječam se utakmice iz Rijeke a i sječam se radio prijenosa iz Madrida kad komentator plačnim glasom prenosi nepravdu sa utakmice. Sječam se ja još nekih utakmica i lakrdije od suđenja. Ni danas nije bolje ali je upotrebom tehnike sudijeje natjerao na drugačiji način kakrdijaškog suđenja ali ga ima i sve to čelnici UEFA-e i FIFA-e vide ali ništa ne poduzimaju. Nekima se Hagu sudi zato što ništa nisu poduzeli a čelnici mirno posmatraju krađu na utakmicama i ni okom da trepnu poslije toga. Ako ne sankcioniraš one koji su očigledno griješili onda si im ti rekao da rade takvo što. Ovo je postalo jadno ali narod lud pa uvijek pada na iste fore. Pa Platini ne želi tehniku iz jednog razloga zato što zna da Francuzi ne bi nigdje igrali. Ruka protiv Irske, Prekršaj koji je bio van 16 m a dosuđen penal protiv BiH,... da se imalo pravo pogledati snimak vidjela bi se prava istina. Sudci su he i onda vidjeli samo nisu ispravno reagirali.

PI
PIDOČA
10:25 22.11.2011.

ma Desnica je dobia crveni zbog prigovora:-)) tako je sudac napisa zabilješku u notes, mamlaz belgijski, nije zna da je Desnica gluhonijem. po tome i je poznata ova utakmica, koja je u analima sudačke lakrdije:-))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije