Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANOST Naš nogometni reprezentativac Ivan Klasnić nastoji pridonijeti ozdravljenju ranjenog rukometaša

Klasnić: Želim pomoći našem Pešiću, dajte mu moj broj

13.02.2009.
u 18:35

Rumunjska se oprostila od Mariana Cozme, svog rukometnog reprezentativca koji je preminuo nakon što je izboden u Mađarskoj. Stotine su ljudi u Bukureštu došle na posljednji ispraćaj ubijenog rukometnog reprezentativca. Sukob s napadačima bio je koban za Rumunja, a teško je ozlijeđen i naš reprezentativac Ivan Pešić te srpski rukometaš Žarko Šešum.

Dva su napadača (Sandor Raffael i Gyozo Nemeth) uhićena u Austriji u noći ubojstva, a treći, Ivan Sztojka, predao se policiji u mađarskom Veszpremu u nazočnosti svog odvjetnika.

Iz bolnice u kojoj je naš reprezentativac stižu dobre vijesti, mladi se vratar oporavlja. I sam je rekao:

– Ako se mogao vratiti Ivan Klasnić, mogu i ja.

Naime, Pešić je ostao bez bubrega, a znamo kakvu je kalvariju Klasnić prošao zbog problema s bubrezima. Nakon druge transplantacije, oporavio se i vratio normalnom životu i profesionalnom nogometu.

– Čuo sam što se dogodilo našem rukometašu i strašno mi je žao. No, mogu mu uputiti riječi ohrabrenja – kazao je nogometaš Nantesa i ponudio svu pomoć Pešiću.

– Pomoći ću mu u svemu što mu treba. Dajte mu moj broj telefona. Ako želi ići k mojim liječnicima u Njemačkoj, mogu se s njima dogovoriti – kaže Ivan.

Mladom Ivanu Pešiću trebalo bi biti lakše vratiti se sportu negoli Klasniću. Mladi rukometaš ima jedan zdrav bubreg i moći će se i dalje baviti sportom, a Klasniću je bilo teže zbog bolesti obaju bubrega.

– Mogu mu samo reći neka ostane hrabar. Mora se boriti i siguran sam da će sve biti u redu. Trebat će mu strpljenja, ali mora znati da će uspjeti – poručio je Klasnić iz Nantesa.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije