Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filip Ivić

“Karate Kid” postao hit u Kielceu

10.02.2016., Arena Zagreb, Zagreb - 11. kolo EHF Lige prvaka, RK Prvo plinarsko drustvo Zagreb - Paris Saint-Germain. Filip Ivic.  Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/6
18.11.2016.
u 18:11

– Mogao sam imati dvostruko više obrana jer sam desetak lopti dotaknuo rukom ili nogom, a one su se nekako otkotrljale u mrežu – istaknuo je Ivić.

Ako treba izdvojiti junaka utakmice elitne skupine Lige prvaka između PPD Zagreba i Kielcea, to je neosporno Filip Ivić, hrvatski reprezentativni vratar koji ove sezone brani boje poljskog prvaka. Završio je Fićo susret s 11 obrana, ali svih 11 bili su uglavnom obranjeni ziceri.

– Mogao sam imati dvostruko više obrana jer sam desetak lopti dotaknuo rukom ili nogom, a one su se nekako otkotrljale u mrežu – istaknuo je Ivić.

Samo Horvata nisam skužio

Netko će reći da je s lakoćom branio kontre zagrebašima jer ih jako dobro poznaje s obzirom na to da je niz godina branio upravo u PPD-u.

– Ima nešto u tome, ali ima puno više u pravilnom postavljanju i predviđanju kamo bi lopta mogla biti upućena. Eto, ispada da jedino nisam uspio skinuti nijedan sedmerac svom prijatelju i bivšem kapetanu Zlatku Horvatu – istaknuo je Ivić.

Mala skupina navijača Kielcea najčešće je u varaždinskoj dvorani skandirala njegovo prezime.

– Svaka čast toj skupini koja je došla iz prilično dalekog Kielcea. Zanimljivo je da navijači u Kielceu jako dobro razumiju rukomet i zapljeskat će svakom dobrom potezu ili obrani – rekao je Ivić.

“Karate Kid” postao je hit u Kielceu. Naime, Filip je godinama trenirao karate pa su mu neki potezi iz tog sporta dobro došli i na rukometnim vratima.

– Moram priznati da me je jako dobro krenulo na vratima Kielcea. Bili smo malo u rezultatskoj krizi, ali smo se ovom pobjedom izvukli. Vjerujem da ćemo u sljedeće dvije domaće utakmice Lige prvaka osvojiti sva četiri boda i tako se vratiti u igru za prvo mjesto u skupini i tako osigurati izravni plasman u četvrtfinale – naglasio je naš vratar.

Talant Dušebajev poznat je kao trener koji svakih 15 minuta mijenja cijelu postavu. Jedino ne mijenja vratara iako na klupi ima kapetana kluba i poljske reprezentacije Slawomira Szmala.

Djevojka me jako motivira

– Imam ogromno povjerenje trenera, a Szmal mi pomaže savjetima. Uostalom, Szmal želi biti trener vratara u budućnosti i na treninzima jako puno radi sa mnom. Njegovi su mi savjeti od velike pomoći – rekao je Filip kojeg su u Varaždinu bodrili roditelji i djevojka.

– Je li me njihovo prisustvo dodatno motiviralo? Pa i jest – rekao je sa smiješkom.

U jednom trenutku Filip je ostao gotovo nokautiran kada ga je Tin Kontrec pogodio loptom u glavu.

– Događa se. Ništa strašno. Malo je išla krv iz nosa. Tin se odmah ispričao. Nema ljutnje – rekao je Filip Ivić.

Ako nastavi ovako braniti, mogao bi biti naš veliki adut na SP-u u Francuskoj 2017. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije