Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REKLO BI SE: 'NO REGRET'

Kanadski izbornik ne odustaje: Da, rekao sam da ćemo sj**ati Hrvatsku jer kako ćemo drugačije do tri boda

FIFA World Cup Qatar 2022 - Canada Press Conference
Foto: John Sibley/REUTERS
1/7
24.11.2022.
u 15:44

Na kraju izbornik Kanade na neki način je i laskao momčadi Zlatka Dalića.

Svaka nacija nosi neki epitet, odnosno osobinu koju preslikavamo na društvo. Za Kanađane taj epitet je pristojni, no Englez na klupi kanadske reprezentacije John Herdman očito nije previše mario za stereotip koji prati Kanadu kada je sinoć nakon utakmice pred kamerama nakon utakmice u kojoj su uz sjajan otpor i odličan nogomet ipak poraženi od Belgije (0:1)

Podsjetimo, Herdman je kazao kako je igračima nakon utakmice poručio da će sljedeću "sje**ti Hrvatsku" s kojom igraju u nedjelju u drugom kolu skupine F Svjetskog prvenstva u Kataru.


>> VIDEO: Dalić gospodski odgovorio izborniku Kanade koji kaže da će sj*ebati Hrvatsku: Mi pričamo na terenu!


Dan poslije na medijskoj konferenciji imao je priliku objasniti svoju izjavu jer od medija je dobio pitanje je li to zbilja rekao.

- Odlično pitanje. Da, rekao sam to. Gledajte, takve stvari govorite u strastvenim trenucima kako biste pokušali nadahnuti svoju ekipu. Kad sam dobio pitanje 'što ste rekli kad ste bili među igračima', iskreno sam odgovorio - kazao je Herdman.

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Belgium v Canada - Ahmad Bin Ali Stadium, Al Rayyan, Qatar - November 23, 2022 Canada coach John Herdman applauds fans after the match REUTERS/Molly Darlington Photo: MOLLY DARLINGTON/REUTERS
Foto: MOLLY DARLINGTON/REUTERS

Tvrdi i kako nije mislio ništa loše prema Hrvatskoj, već je samo htio "nabrijati" svoje igrače.

- Nije tu baš bilo poštovanja za hrvatski narod i hrvatsku reprezentaciju. Dobro razumijem gdje se mi nalazimo na svjetskoj pozornici, ali došli smo na jednu višu razinu i pokušavam uvjeriti svoje igrače da budu neustrašivi i da pokažu sve što znaju - dodao je.

Na kraju izbornik Kanade na neki način je i laskao momčadi Zlatka Dalića.

- Nisam mislio pokazati nepoštovanje prema hrvatskoj ekipi i hrvatskom narodu, ali na kraju dana to je način razmišljanja koji će Kanada imati i koji mora imati ako želi osvojiti tri boda protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu. Takav način razmišljanja imali smo i protiv Belgije, tako i moramo. To je dio 'nove Kanade'.- zaključio je.

Standings provided by Sofascore

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


>> VIDEO: 'Livaja i Petković neka napadnu Kanadu, a suđenje je sramota za cijeli svijet, oni su pokradeni'

Ključne riječi

Komentara 22

BA
Barba56
16:05 24.11.2022.

Ako je to jedini nacin motivacije za njegovu ekipu onda ga moram podsjetiti da ih ceka jos netko a to je Maroko . Nadam se da su i Marokanci dobili dodatnu motivaciju .

Avatar Le-Freak
Le-Freak
16:15 24.11.2022.

Arogantno i nekulturno.

LL
lijepa_li si
16:15 24.11.2022.

ovaj striček razgoračenih očiju, djeluje kao da je pod velikim štresom. vratite mu trakice!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije