Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velik uspjeh tekvondaša u Kini

Jelić osvojila Grand Slam, a Kanaetu treća olimpijska viza

Toni Kanaet
Foto: Vecernji.hr
18.12.2019.
u 20:31

U finalu Grand Slama Matea Jelić pobijedila je hrvatsku kolegicu Zagrepčanku Doris Pole i zaradila 70.000 USD što je u ovom sportu dosad bila nezamisliva zarada

Hrvatski te-kvon-do imat će sigurna tri sudionika na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. Nakon što su olimpijsku vizu izvadile Kristina Tomić (49 kg) i Mateja Jelić (67 kg), uspjelo je to i Toniju Kanaetu (80 kg).

Poput Kristine i Mateje koje su bile među šest najboljih, i Kanaet se za to izborio putem olimpijskih rang-lista, no on je morao pričekati da posao za njega odradi prvorangirani s te liste Rus Maksim Kramcov, ponajbolji tekvondaš današnjice. Budući da je u kineskom Wuxiju Kramcov upravo osvojio Grand Slam turnir, to je značilo da se on u Tokio plasirao tim kvalifikacijskim putem a time je i spriječio odličnog Korejca Namg Oonga da s liste putnika potisne šestoplasiranog Tonija Kanaeta. Iako je i Toni na ovom turniru nastupio (izgubio je u prvom kolu), on je najviše ovisio o Kramcovu a ovaj mu je napravio “uslugu” pobijedivši u finalu upravo Oonga.

No zato je u Wuxiju briljirala Tonijeva klupska kolegica iz Marjana Matea Jelić i osvojila Grand Slam. No Matea ne samo što je pokazala da je jedna od najboljih tekvondašica svijeta u svojoj olimpijskoj kategoriji, nego je i osvojila prvu nagradu od 70.000 američkih dolara. Naime, sustav Grand Slam turnira financijski je daleko najizdašnije natjecanje u svijetu te-kvon-doa i predstavlja priliku da se zaradi izniman novac. Zanimljivo je da je Matea u finalu pobijedila reprezentativnu kolegicu Zagrepčanku Doris Pole (3-0 u rundama) kojoj je tako pripalo 20.000 USD.

Po povratku iz Kine, Matea i Toni bit će dočekani u splitskoj zračnoj luci. Iz njihova kluba Marjan najavljuju da će put Resnika krenuti četiri autobusa s članovima kluba, a jedan će autobus stići iz Mateina rodnog Knina.

A među navijačima će zacijelo biti i Lovre Brečić (68 kg), borac koji bi mogao postati treći marjanovac na predstojećim Olimpijskim igrama. Naime, Lovre nije uspio izboriti vizu kroz rang-listu (bio je osmi), ali bi mogao imati priliku da se za to izbori u travnju 2020. na europskom kvalifikacijskom turniru u Milanu. Dakako, bude li u stožeru reprezentacije određeno da je upravo on taj kojemu će biti pružena prilika da izboriti četvrtu hrvatsku vizu jer na tom turniru Hrvatska će imati pravo samo na jednog muškog sudionika.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Idler 3
Idler 3
18:24 23.12.2019.

te-kvon-do ??? Ja se ove cajte naivno veroval kak je to tae-kwon-do ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije