Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIJETE HAJDUKA

Iznenadit će vas čime se još bavi novi Dalićev dragulj, naša nadolazeća zvijezda

Match de football LIgue 1 Uber Eats Lille Vs FC Nantes à Lille
Foto: Philippe Lecoeur/PIXSELL
1/7
09.10.2020.
u 09:35

Bradarić je u dresu francuskoga Lillea već nastupio u Ligi prvaka, u utakmicama s Ajaxom i dvije s Valencijom.

Dijete Hajduka, njegov najmlađi kapetan u povijesti, u slobodno vrijeme skladatelj hip-hop glazbe, nadolazeća zvijezda francuske lige i jedan od najupečatljivijih debitanata u hrvatskoj reprezentaciji. Sve je to 20-godišnji Domagoj Bradarić, Dalićevo otkriće u utakmici sa Švicarskom.

Što još znamo o tom lijevom braniču rođenome 10. prosinca 1999. godine? Domagoj Bradarić još je jedan u nizu splitskih dragulja koje je Hajduk prerano i olako pustio u inozemstvo. Tako na njegovu popisu utakmica koje je odigrao za bijele stoji da je samo dva puta igrao derbi s Dinamom i oba puta izgubio s po 0:1. Tako, eto, Domagoj nikada još nije osjetio najveću slast koju hajdukovac može osjetiti, pobjedu u najvećemu derbiju.

Ples mu je puno pomogao

Naravno, ako ne računamo slavlja u dresu Hajduka II nad Dinamom II u drugoj ligi, u kojoj je Domagoj debitirao kao 17-godišnjak. U toj Hajdukovoj momčadi Domagojev suigrač bio je još jedan današnji A reprezentativac, vratar Ivo Grbić.

Ključni ljudi u Domagojevu nogometnom razvoju, kako Bradarić i sam kaže, svakako su treneri Vik Lalić i Siniša Oreščanin. Zagrepčanin Oreščanin uveo je mlađahnoga Bradarića u seniorski nogomet te je između kolovoza 2017. i listopada 2018. godine za Hajduk II u drugoj ligi skupio 35 nastupa.

Prvoligaški debi Domagoj je pak ostvario kod trenera Zorana Vulića, u utakmici s Rudešom na Poljudu u rujnu 2018. godine. Kako je Vulić uskoro bio smijenjen, a umjesto njega ustoličen Oreščanin, stvari su odjednom za Domagoja krenule kao iz bajke. Tako je već nakon samo šest prvoligaških nastupa za bijele, u odsutnosti kapetana Juranovića, Domagoj Bradarić bio promoviran u Hajdukova kapetana, i to u derbiju s Dinamom u Zagrebu. Bilo je to samo šest dana nakon Domagojeva 19. rođendana.

Od tada mu je popularnost počela rasti, pa je, među ostalim, jednom gostovao i u TV emisiji In Magazin, u kojoj je otkrio kako mu je glazba ispušni ventil, kako je kao dječak plesao breakdance, a u slobodno vrijeme sklada hip-hop stvari...

– Kad smo na nekim zabavama, volim zaplesati i dignuti ekipu. Kada sam bio mali, svi su mi govorili “ajde na taj ples”, da će mi to dosta pomoći, i doista je pomoglo u mojoj motorici – kazao je tada Bradarić.

Domagoj Bradarić jučer je dao i prve izjave kao A reprezentativac, referirajući se najprije na svoj debitantski nastup u St. Gallenu. Iz njegovih odgovora da se zaključiti kako je Domagoj više bio impresioniran prisustvom diktafona oko sebe nego švicarskim internacionalcima na terenu.

– Imali smo to prokletstvo protiv Švicarske, nismo ih nikako mogli pobijediti i evo, momčad je dokazala da se nakon loše igre u prošlom ciklusu dignula. Sada u utakmicama koje slijede također treba pobijediti – istaknuo je Bradarić i dodao:

– Ja sam zadovoljan što smo se vratili nakon što smo gubili 0:1. Odigrao sam na lijevom krilu, što nije moja pozicija, ali zahvalan sam izborniku što mi je dao priliku i što sam se dokazao. Trebalo mi je prvih 10-15 minuta da se snađem na toj poziciji, nisam je odavno igrao, a napravili smo prije utakmice samo dva treninga. Kasnije je bilo sve OK.

Koja je vaša idealna pozicija i kakvu minutažu očekujete u nadolazećim utakmicama?

– Ja sam primarno bek, igram tu poziciju cijeloga života. Normalno, odigrat ću i na drugim pozicijama kada se to od mene traži. Sretan sam što sam ovdje, što sam dobio tu priliku. Nastavit ću i dalje raditi, a za minutažu... Mlad sam, sve će to doći. Glavni cilj je pobijediti Švedsku da ostanemo u dobrom rejtingu za Svjetsko prvenstvo – kaže Bradarić, gledajući već prema ždrijebu kvalifikacija za SP 2022., u kojima će Hrvatska trebati biti među deset najbolje plasiranih europskih reprezentacija kako bi bila u prvoj jakosnoj skupini.

Istaknuo je kako su mu treneri Vik Lalić i Siniša Oreščanin “dosta pomogli u svladavanju nekih nogometnih stvari”, a kao ključni iskorak karijere smatra odlazak u Lille u srpnju prošle godine.

Je li vam se uoči debija obratio kapetan Luka Modrić, kako su vas dočekali stariji reprezentativci?

– Stariji igrači dali su mi podršku prije utakmice i kazali mi da stoje iza mene. Osjećao sam se opušteno, nisam imao straha, znao sam da igram u kvalitetnoj momčadi.

Jeste li možda i ranije očekivali izbornikov poziv, s obzirom na to da igrate u vrlo jakoj ligi?

– Nemam što očekivati, imam tek 20 godina, treniram i radim, a svojim radom sam to zaslužio.

U kojim elementima ste najjači, koje trebate dotjerati?

– Imam neke stvari koje treba popraviti, znam koje su, i na tome radim svakodnevno. A i na dobrim stvarima radim kako bih bio još bolji.

Kako vam izgleda nova Hrvatska, s dosta mladih igrača (Bradarić 20, Brekalo 22, Vlašić 23...)?

Nastupao u Ligi prvaka

– Ima dosta mladih igrača, kvalitetnih, s velikim samopouzdanjem. Polako se počinjemo uklapati. Za nas mlade bit će lošijih i boljih utakmica, samo to treba istrpjeti – dodao je Domagoj.

Bradarić je u dresu francuskoga Lillea već nastupio u Ligi prvaka, u utakmicama s Ajaxom i dvije s Valencijom. U ovoj sezoni nastupio je za Lille u svih šest prvenstvenih utakmica, a njegova momčad dijeli prvo mjesto francuske lige s Rennesom.

Bradarićev transfer u Lille iznosio je 6,5 milijuna eura, a Hajduku od Domagojeva sljedećeg transfera pripada 10 posto. Bradarićev menadžer je Bošnjak Mela Kodro, brat bivšega reprezentativca BiH i zvijezde Barcelone Mehe Kodre.

Zanimljivo, maestralni dribler Domagoj Bradarić u seniorskoj prvoligaškoj konkurenciji u dresovima Hajduka i Lillea ima ukupno 56 nastupa. Još nije postigao niti jedan pogodak.

U Hajdukovim juniorima nastupa Domagojev mlađi brat, 17-godišnji Luka Bradarić.

Ako vjeruješ u pobjedu reprezentacije, pregledaj Germania ponudu i dodatno zarazi.

Ključne riječi

Komentara 2

DH
dalibor.hren
17:24 10.10.2020.

Hajdukovo dijete, a iz kluba otišao prije punoljetnosti!? Ili mu je Brbić tata, a Tudor mama???

VK
vječni krojf
10:26 09.10.2020.

Zamislite,Hajdukovo dijete koje nije do sada pobijedilo Dinamo.Ovako Dasović započinje roman o Bradariću.Ne moze taj novinarčić nista napisati a da ne spomene Dinamo,i to ne dobronamjerno.Taj uvod sam pročitao i dalje mi se ne čita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije