Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA NADA Može li posljednje izdanje Lige Uefa biti sretno za Dinamo?

Ivanković: Vjerujem kako ćemo dočekati europsko proljeće

ivek-txt.jpg
import
23.10.2008.
u 23:46

Kakav bi bio nastup Branka Ivankovića na konferenciji za novinare da je kojim slučajem Dinamo opet izgubio u Europi? Koliko je već imao spremnih onih dobro poznatih izgovora kako su bili bolji, ali izgubili te kako su oni još mladi i neuigrani? I svaki put su iste, ali zaista zvuče uvjerljivo, ili jednostavno to u tom trenutku zvuči tako utješno, a uglavnom je nakon tih susreta najpotrebnija bila upravo utjeha, iako lažna.

Srećom, Dinamo je pobijedio i doveo Profesora u situaciju u kojoj se nije prečesto nalazio. Što reći nakon pobjede? Snašao se Ivanković veoma brzo. Tko zna koliko je samo puta sanjao ovakav rasplet događaja? Imao je on spreman govor, a osim toga, koliko je samo puta slavio u HNL-u.

Poljupci i čestitke
Kao ohrabrenje poslužili su poljupci i čestitke koje je dobio po ulasku u sobu gdje se održavala presica. A nagrađen je pljeskom, mogao je biti i jači, ali što je tu je, ipak je Sammira zamijenio Hrgovićem. Uvodna riječ je ipak pripala gostujućem treneru Mariju Beenu, a on se raspričao. Srećom, nešto duži monolog nam je prilično skratila prevoditeljica.

- Bila je to teška utakmica. Dinamo je jaka ekipa s velikim iskustvom i mnogo uspjeha. Kada je utakmica počela, znao sam kako će biti teško, prije svega zbog publike. Veoma brzo smo se našli u zaostatku, ali uspjeli smo se vratiti i u nekim trenucima čak i dominirati. U drugom dijelu smo dobro krenuli i uspjeli čak i zbuniti Dinamo. Propustili smo nekoliko dobrih prilika, ali smo se jako trudili. Nedostajalo je iskustva. Ipak, postigli smo pogodak za 2:1 i odmah se počeli braniti. Balaban nam je zabio sjajan pogodak, a na kraju smo primili još jedan pogodak. Moram reći kako sam ipak ponosan na svoju mladu momčad. Bila je ovo sjajna utakmica - kazao je Been na kojega su najbolji dojam od igrača Dinama ostavili Ibanez i neki Man, Mna. Naravno, riječ je o Mandžukiću, ali sve mu opraštamo, ipak je čovjek stranac.

Napustio je tada prostoriju i predao palicu Branku Ivankoviću.

- Odigrali smo još jednu dramatičnu utakmicu, ali i pobijedili, a to je najljepši osjećaj. Uzeli smo tri boda u prvom kolu Lige Uefa i sada puni optimizma čekamo naredne utakmice - počeo je Ivanković.

Kazao je kako su obje momčadi imale svoje periode bolje igre, ali najteži za Dinamo bio je onaj nakon izjednačujućeg pogotka NEC-a koji je stigao nakon velikog nesporazuma Carlosa i Kelave.

- Autogol Carlosa je poremetio našu igru. Osim Mikića i Bišćana, svi su naši igrači u dobi do 23 godine i ovakva situacija ih je sigurno uzdrmala. Bilo im je teško odmah se vratiti u igru. Takav gol bi poremetio i mnogo bolje i iskusnije momčadi od Dinama. Ali pokazali smo karakter i uspjeli se vratiti u igru. Na tome čestitam svojim igračima. Ponosan sam na sve koji su nastupili - pohvalno je pričao trener Dinama.

Dinamo drugi u skupini
Tri boda osvojena protiv NEC-a Dinamo su postavili na drugo mjesto skupine D, a očekuje ih i domaća utakmica protiv Spartaka koji je daleko od svojih najboljih dana. Rekli bi prilično dobra situacija za modre. Složio se i Ivanković.>

- Igramo još kod kuće protiv Spartaka i nalazimo se u dobroj situaciji. Možemo si čak dopustiti i kalkuliranja, naravno, ovisno o drugim rezultatima. Napravili smo veliki korak i bila bi prava šteta da to ne iskoristimo i ne nastavimo natjecanje u Europi. Vjerujem kako će moji igrači ispuniti taj san i kako ćemo i na proljeće u Maksimiru gledati Europu - optimistično će profesor, ali ovoga puta s razlogom.

Iako su neki njegovi potezi popraćeni zviždukom s tribina, Ivanković je objasnio zašto je mijenjao tako kako je mijenjao. Pogotovo povlačenje iz igre Moralesa i zamjena u kojoj je Sammir otišao put svlačionice, a u igru je ušao Hrgović.

- Morales je dobio jedan udarac, a već se zna kako petnaest dana nije bio s nama. Nije bio pravi, a isto vrijedi i za Sammira i Badelja koji se sam požalio kako više ne može. Dogovor je bio da idemo maksimalno i da se ne čeka dugo. Napravili smo prave poteze i one su donijele rezultat - ustvrdio je Ivanković.

Proljeće je bliže
I zaista je rezultat taj koji je važan. Europsko proljeće, kako to samo lijepo zvuči, ali zvučalo je tako i prije, a bilo tako nedostižno. S tri boda u džepu situacija izgleda obećavajuće. Tko zna, možda je ova zadnja sezone Lige Uefa ta koja će donijeti ostvarenje tog sna koji traje već dugo, možda i predugo. Neka tako i bude, neka pobjeda protiv NEC-a bude samo prvi korak prema nečemu velikom.
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije