Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
El Clasico

Rakitić Englezima: Bilić je sjajan trener, a u Barci mogu igrati s povezom oko očiju

Ivan Rakitić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
20.11.2015.
u 08:22

Hrvatski veznjak već je odradio dva treninga punim intenzitetom, a za utakmicu s Realom spreman će biti i Lionel Messi

Hrvatska bi u subotnjem El Clasicu ipak mogla imati tri predstavnika – Modrića i Kovačića u Realu, ali i Rakitića u Barceloni. Raketa se jako dobro oporavlja od ozljede mišića potkoljenice, odradio je dva treninga punim intenzitetom te će konkurirati za utakmicu na Bernabeuu (subota, 18.15 sati, Sportklub 1).

No Mundo Deportivo donosi još jednu sjajnu vijest za Barcelonine navijače – za utakmicu s Realom bit će spreman i Lionel Messi. Podsjetimo, Argentinac je posljednju utakmicu odigrao još 26. rujna, u prvenstvu protiv Las Palmasa. Nesumnjivo, treneru Enriqueu zbog povratka Messija i Rakitića vratio se osmijeh na lice.

Ivan Rakitić jučer je u ekskluzivnom razgovoru za Daily Telegraph govorio o igri Barcelone i utakmici s Realom.

Dominacija s ritmom, to je najbolji opis igre Barcelone – rekao je Rakitić i dodao:

– U Barceloni bez problema možeš staviti ruke na oči i svejedno znati gdje ti je svatko od suigrača. Jedan dodir, samo jedan dodir, to je najvažnije. Mi smo poput stroja koji sve ponavlja. To je Barcelona.

Raketa: velik je pritisak

O El Clasicu Rakitić je rekao:

– To je utakmica u kojoj će 90 minuta cijeli svijet sjediti i pažljivo gledati. To je nešto što svaki nogometaš sanja da jednog dana doživi. Naravno, to nije utakmica kao sve druge. Puno je veći pritisak jer na travnjaku su najbolji igrači svijeta. I zato ne smiješ pogriješiti ni jedne sekunde, jer tu grešku netko će kazniti.

Hrvatski veznjak još je jednom otkrio da je sa 16 godina mogao otići u Chelsea, ali i da je u isto vrijeme imao ponudu Juventusa. Ipak, odlučio je ostati u Baselu i napredovati stepenicu po stepenicu.

Bilić je dovoljno "lud"

Otkrio je Raketa i da u zadnje vrijeme pozornije prati englesku ligu, to zbog svog bivšeg trenera.

– Zbog Slavena Bilića! On je puno utjecao na razvoj moje karijere u šest godina na mjestu hrvatskog izbornika. Slaven je pravi izbor za klubu West Hama, dovoljno je "lud" da prođe u Engleskoj. Roker je, a i vrhunski čovjek – rekao je Rakitić, a onda i odgovorio na usporedbe s Xavijem:

– Puno se govorilo o tome da sam ja njegov nasljednik, no njega nitko ne može zamijeniti. No ja sam Rakitić i ne želim biti nitko drugi, ni Xavi ni Iniesta.

A kad smo već kod Xavija, zanimljiv je podatak da će subotnji El Clasico biti prvi nakon 15 godina na kojem neće zaigrati ni Xavi ni njegov ponajbolji prijatelj Iker Casillas.

Jedna epoha El Clasica tako je definitivno završila...

Na kraju je Rakitić rekao koja je razlika između igranja u Barceloni i nekom drugom klubu.

– Barcelona je posebna po tome što nije dovoljno pobjeđivati s 1:0, već uz to moraš igrati lijep nogomet.

>>Anketa: Barcelona ili Real, tko vam je draži?

>>Evo tko su najpopularnije zvijezde Reala i Barcelone na Facebooku

Komentara 3

Avatar Lijekzabudale
Lijekzabudale
11:43 20.11.2015.

E moj ivane ..ti bi mogao igrat zatvorenih očiju a Slovenac Janez Krampl bi to mogao i bez glave!hihihihihihihih

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
10:22 20.11.2015.

@ Balkanski hrva ...t lijepo je saznanje da i nakon infarkta čovjek živi i radi kao da se ništa nije dogodilo... svakim danom bol je sve manja

MU
muh
12:15 20.11.2015.

Peder jedan i drugi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije