Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI IZAZOVI

Ima 60 nastupa za Hrvatsku i bio je veliki talent, a sad će igrati za drugu reprezentaciju

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/3
18.07.2021.
u 18:30

U njegovoj generaciji igrali su Šime Vrsaljko, Andrej Kramarić i Arijan Ademi...

Hrvatski nogometaš Filip Ozobić (30) odlučio je pristati nastupati za reprezentaciju Azerbajdžana, svjestan da u redovima vatrenih nema mjesta. Ispunio je sve uvjete i bez obzira na čak 60 nastupa za mlađe selekcije hrvatske reprezentacije, igrat će za drugu zemlju.

Naime, od 15. do 21. godine bio je dio svake selekcije no s godinama nije uspio "naplatiti" talent koji ga je krasio. Najviše se pamti njegovo uvrštenje među 11 najboljih na U-19 Euru 2010., kad je Hrvatska stigla do polufinala.

Doživio je igrački neuspjeh u Spartaku iz Moskve, nije se nametnuo u Hajduku, ali proveo je tri lijepe sezone u Slavenu Belupu prije no što se skrasio u Azerbajdžanu.

Gabala mu je bio prvi klub, proveo je u njemu dvije sezone, da bi posljednje tri bio u Qarabagu. Prošle sezone zabio je 11 golova i bio treći strijelac lige. U prvoj sezoni s isto toliko pogodaka bio je najbolji strijelac.

Što se Fifina dopuštenja tiče, proveo je pet godina u Azerbajdžanu i nema nijedan službeni nastup za Hrvatsku nakon 21. godine. Bio je na China Cupu 2017. i igrao dvije utakmice za vatrene no to se Zadraninu ne tretira kao službeni nastup.

13.07.2010., stadion Branka Cavlovica,Karlovac - Hrvatska mlada reprezentacija do 19 godina odigrala je prijateljsku utakmicu s NK Karlovcem. Sime Vrsaljko, Matej Delac, Renato Kelic, Tomislav Glumac, Franko Andrijasevic, Ante Vukusic, Filip Ozobic, Arijan Ademi, Mario Ticinic, Dario Rugasevic, Andrej Kramaric Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Azerbajdžan je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. u skupini s Portugalom, ali i Irskom, Srbijom te Luksemburgom. Nakon dvije odigrane utakmice, posljednji je s nula bodova i gol razlikom 1:3.

U njegovoj generaciji igrali su Šime Vrsaljko, Andrej Kramarić i Arijan Ademi, a od onih koji nisu ispunili potencijal, zvučna su imena Matej Delač, Mario Tičinović, Tomislav Glumac, Ante Vukušić i Franko Andrijašević

Komentara 3

AM
ante_maja
22:46 18.07.2021.

Ozobić je iz okolice Bjelovara a ne iz Zadra

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
20:25 18.07.2021.

Neka, sretno, šta bi trebao ? Situacija je takva, kako su razapeli Bornu a tako nam treba bek

NO
nogogaz
07:42 19.07.2021.

Siromasni balkanski domoljubi vole igrat za bogate muslimane! Velika je ljubav, ali Bog je jos veci!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije