Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA NO KLUBA

Igor Tudor 'preživio' na klupi, Hajduk u plusu devet milijuna kuna

igor tudor
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
20.09.2014.
u 16:20

- Oni igrači, koji u narednih desetak dana ne potpišu novi ugovor, a ističu im na kraju sezone, sjedit će na tribinama - odlučna je predsjednica.

Gotovo tri sata trajala je sjednica Nadzornog odbora Hajduka, koja se, s obzirom na slabe rezultate, čekala s posebnom pozornošću. Dio članova NO-a najavljivao je žestoku raspravu o radu trenera Igora Tudora. Predsjednica NO Branka Ramljak kaže da nije bilo nikakve drame.

- Predsjednik uprave dao je financijsko izvješće za prvih osam mjeseci, a sportski direktor govorio je o sportskom dijelu - kazala je Ramljak.

Vodstvo kluba zauzelo je jasan stav prema igračima kojima ugovor ističe na ljeto, a nisu spremni potpisati ugovor. Tu se u prvom redu misli na Antonija Milića i Avdiju Vršajevića.

- Oni igrači, koji u narednih desetak dana ne potpišu novi ugovor, a ističu im na kraju sezone, sjedit će na tribinama - odlučna je predsjednica.

O Tudoru i rezultatima se raspravljalo, ali svi zajedno idu dalje.

- Igor Tudor je tu, ima naše povjerenje i dalje - kaže Ramljakova.

No, narednih dana Tudor će dobiti novi naputak. NO traži od njega da u momčadi moraju igrati mlađi igrači.

- Naglasak Nadzornog odbora je uvijek da se profiliraju mladi igrači. Treneru nikada nismo stavljali imperativ prvog mjesta, ali uvijek smo željeli afirmaciju mladih. Pogotovo sada kada imamo veliki zaostatak u bodovima. Prva dva kluba imaju bodovnu prednost, to daje manevarski prostor treneru da stavi mlade igrače - "politički" je to objasnila Branka Ramljak.

Smatrate li da u momčadi treba igrati više mlađih igrača?

- On uvijek govori da stavlja najbolje, ali smatram da bi trebalo biti više igrača iz mladih kategorija. Nećemo mi ulaziti u to, osim u načelnim stvarima. To bi trebao sprovesti sportski direktor - rekla je Ramljakova.

Rezultatski učinak, posebno u prvenstvu, nije baš zadovoljavajući.

- Nismo ušli u skupinu Europske lige, ali ušli smo u doigravanje. Što se sezone tiče o njoj ćemo razgovarati u pauzi i na kraju sezone. Zadovljni smo igranjem u Europi, ostao je gorak okus zbog one utakmice s Dinamom. Ako gledate bodovno stanje, onda nismo zadovoljni - kazala je predsjednica NO-a.

Počesto iz kluba izlaze informacija kako ima dosta nesuglasica na relaciji trener - vodstvo.

- Uvijek postoje određene nesuglasice, kao i u svakoj obitelji. Nadzorni odbor traži da se poštuje hijerarhija kluba, to mora biti jasno i sportskom direktoru, i treneru, i svim igračima. Ona se poštuje, ali postoje određene trzavice, koje nisu dovele do narušavanja hijerarhije - jasno će gospođa Branka.

Najviše zadovoljstva iskazano je financijskom situacijom.

- Financijsko stanje i dalje ima pozitivni trend. Jedino gdje smo zakazali je pozicija transfera, tu smo ostvarili pola zacrtanog (17 milijuna kuna od planiranih 33 milijuna kuna, nap.a.). U prvih osam mjeseci smo ostvarili prihod od 30 milijuna kuna, s tim se treba pohvaliti s obzirnom na uvjete u kojima se nalazi gospodarstvo cijele države. To je u skladu s planom, ovaj financijski rezultat nam daje nadu da će 2014. godina biti u plusu. Rashodi su 38 milijuna, a na ovaj prihod od 30 milijuna trebate dodati još 17 milijuna kuna ostvarenih od transfera. Još nismo dobili ni naknadu za igranje u Europi, a svoje obveze ispunjava i Al Ittihad. Do kraja godine trebao bi biti isplaćen cijeli iznos duga od 2,1 milijun eura za taj transfer Anasa Sharbinija - zaključila je Ramljak.

>> Tudor ovaj udar neće moći preživjeti

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar mihic
mihic
16:43 20.09.2014.

Koje laži za mase, u plusu 9 milijuna kuna a nalaze se na listi srama jer ne isplaćuju plaće može se provjeriti. sramite se!!!

ED
europski dinamo
17:06 20.09.2014.

Brbić zaboravio spomenuti donaciju humanitarca Zdravka od 4 500 000 kuna za Andrijaševića.

DU
Deleted user
17:14 20.09.2014.

Jad i bijeda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije