Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grand Slam

Hrvatski natjecatelji doznali protivnike u 1. kolu Australian Opena

Borna Ćorić
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
16.01.2020.
u 12:59

Veteran Ivo Karlović će u prvom kolu za suparnika imati Kanađanina Vaseka Pospisila (ATP-146.) koji ga je u dosadašnjih pet međusobnih ogleda pobijedio četiri puta

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić će prvi Grand Slam turnir sezone Australian Open otvoriti protiv Amerikanca Sama Querreya, dok će Čilić za suparnika imati Francuza Corentina Mouteta, a Ivo Karlović Kanađanina Vaseka Pospisila.

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić  će prolaz u drugo kolo Australian Opena potražiti protiv Amerikanke Christina McHale, a Donna Vekić protiv Ruskinje Marije Šarapove. 

Borna Ćorić
1/4

Ćorić je s iskusnim Querreyem, 45. na ATP ljestvici, do sada igrao jednom i pobijedio ga je. Čilića čeka Francuz Corentin Moutet, 70. tenisač svijeta, protiv kojeg do sada nije igrao ni jednom.

Veteran Ivo Karlović će u prvom kolu za suparnika imati Kanađanina Vaseka Pospisila (ATP-146.) koji ga je u dosadašnjih pet međusobnih ogleda pobijedio četiri puta.

Hrvatska bi na Australian Openu mogla imati još jednog predstavnika u muškoj konkurenciji, a to je Viktor Galović koji sutra u drugom kolu kvalifikacija igra protiv Rusa Jevgenija Donskoja, 106. tenisača svijeta. 

U ženskoj konkurenciji Petra Martić će drugo kolo pokušati dosegnuti preko Amerikanke Christine McHale, 81. na WTA ljestvici, koju je u dosadašnja dva međusobna ogleda dobila jednom.

Donna Vekić će za suparnicu u prvom kolu Australian Opena imati nekadašnju prvu tenisačicu svijeta Ruskinju Mariju Šarapovu, trenutačno 146. na WTA ljestvici s kojom je do sada igrala jednom i izgubila.

Prva tenisačica svijeta Ashley Barty će u prvom kolu na Ukrajinku Lesiju Curenko, a prvi tenisač svijeta Španjolac Rafa Nadal će za suparnika u prvom kolu imati bolivijskog tenisača Hugoa Delliena.

Prošlogodišnja osvajačica naslova Japanka Naomi Osaka će u obranu naslova krenuti protiv Čehinje Marie Bouzkove, a prošlogodišnji osvajač Novak Đoković protiv Nijemca Jan-Lennarda Struffa. 

Australian Open počinje 20. siječnja, a traje do 4. veljače.

>>> Pogledajte veliko finale turnira 'Gem Set Hrvatska' na Šalati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije