Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči Australian Opena

Melbourne u dimu! Tenisači na teren izlaze sa zaštitnim maskama

Australian Open
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
15.01.2020.
u 12:28

Da Federer ili Đoković igraju finale, bi li stvari bile drugačije? Mislim da njih dvojica ne bi morali igrati u ovakvim uvjetima - rekao je američki tenisač Noah Rubin

Australiju pustoše požari, a dim je prekrio gotovo čitavi kontinent. Zrak je zagađen i u Melbourneu gdje uskoro počinje prvi Grand Slam sezone.

Tenisači su se uoči Australian Opena našli u velikim problemima.

Na početku kvalifikacija igrači su iskazali veliko nezadovoljstvo i ističu kako moraju igrati u nehumanim uvjetima. Naime, zbog dima imaju problema s disanjem.

U srijedu su prekinute kvalifikacije jer je kiša u Melbourneu uzrokovala lošu kvalitetu zraka.

- Da Federer ili Đoković igraju finale, bi li stvari bile drugačije? Mislim da njih dvojica ne bi morali igrati u ovakvim uvjetima - rekao je američki tenisač Noah Rubin.

Kvalifikanti nisu imali izbora, već su morali igrati svoje mečeve, jer neki imaju priliku dobro zaraditi.

- Mi nemamo mnogo prilika zaraditi  veliki novac. Ovo je prilika da napredujemo na ATP listi. Izgubimo li u prvom kolu glavnog turnira zaradit ćemo više novca nego na bilo kojem turniru. Teško da bi tko propustio ovakvu priliku - rekao je Rubin.

Mnogi su našli zamjerke u Rubinovoj izjavi. No Amerikanac im je odgovorio:

- Izborim li glavni turnir zaradit ću mnogo novca, osvojiti dosta bodova i napredovati na ATP listi. To vas može pogurati kroz sezonu. Neki mi govore da odustanem, ali ja ovako zarađujem za život.

Upozorava na propust organizatora koji bi igračima trebao svaki sat vremena slati poruke o kvaliteti zraka.

- Oni su na početku poslali mail koji nisam dobio. Mislim da bi svatko trebao svaki sat dobivati poruke o kvaliteti zraka. Nisam siguran gdje je problem - istaknuo je Noah Rubin.

Tijekom prvog dana kvalifikacija za Australian Open nekoliko se tenisača i tenisačica žalilo na probleme s disanjem. Slovenka Dalila Jakupović je morala predati svoj meč, jer više nije mogla izdržati.

Australski igrač Bernard Tomić zatražio je pomoć i dobio je masku s kisikom, a žali se i Kanađanka Eugenie Bouchard. Tribine su također prazne, a oni koji su odlučili gledati mečeve svoja su lica zaštitili maskama.

Foto: Reuters/Pixsell

U 1. kolu kvalifikacija Francuz Nicolas Mahut treba igrati protiv Španjolca Marija Vilelle Martíneza. Nicolas Mahut je na Instagramu ovako iskazao svoje nezadovoljstvo..

'Spreman sam za svoju prvu rundu na Australian Openu', napisao je Nicolas Mahut.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ready for my 1st round @australianopen #letsplay

A post shared by Nicolas Mahut (@nicomahut) on

Javila se i peta tenisačica svijeta Elina Svitolina .

'Ne treba čekati da se dogodi nešto loše. Nešto treba učiniti', napisala je Elina na svom Twitteru.

Nakon što je pala kiša požari bi napokon mogli doći pod kontrolu. Očekuje se da bi sljedećih dana kvaliteta zraka u Melbourneu mogla biti bolja.

>>> Pogledajte veliko finale turnira 'Gem Set Hrvatska' na Šalati 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije