Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEĆE NASTUPITI

Skandal na Australian Openu: Prvi tenisač svijeta pao na dopinškom testu!

Australian Open
Foto: Pixsell/Reuters
15.01.2020.
u 12:20

Farah je ranije u utorak objavio kako neće igrati u Melbourneu iz "osobnih razloga", ali naknadno je priznao kako je razlog tomu pozitivan dopinški test na anabolički steroid boldenonu na kontroli obavljenoj u listopadu prošle godine u Caliju.

Prvi igrač svijeta u konkurenciji parova, kolumbijski tenisač Robert Farah propustit će prvi "grand slam" turnir sezone Australian Open koji počinje 20. siječnja u Melbourneu zbog pozitivnog dopinškog testa.

Farah je ranije u utorak objavio kako neće igrati u Melbourneu iz "osobnih razloga", ali naknadno je priznao kako je razlog tomu pozitivan dopinški test na anabolički steroid boldenonu na kontroli obavljenoj u listopadu prošle godine u Caliju.

Farah je naveo kako je do pozitivnog nalaza došlo jer je konzumirao meso u kojem se nalazila zabranjena supstanca.

"Dva tjedna prije spomenutog testiranja obavio sam i testiranje u Šangaju na kojem je nalaz bio negativan. Usto sam bio testiran najmanje 15 puta tijekom prošle godine na različitim turnirima i uvijek su nalazi bili negativni. A i Kolumbijski olimpijski odbor je 2018. objavio kako se ta supstanca redovito može pronaći u kolumbijskom mesu te može utjecati na rezultate sportaševa dopinškog testa", stoji u Farahovoj izjavi.

Kolumbijski je igrač najavio kako će konzultirati savjetnike kako bi proučio svoje sljedeće korake.

"Miran sam i uvjeren kako ću se u najkraćem vremenu vratiti na teniske terene", dodao je Farah.

Osim Faraha, zbog pozitivnog dopinškog testa Australian Open propustit će i trenutačno 78. igrač ATP ljestvice u pojedinačnoj konkurenciji Čileanac Nicolas Jarry. U njegovom dopinškom uzorku uzetom tijekom završnice prošlogodišnjeg Davis Cupa u Madridu pronađeni su tragovi anabolika ligandrola i stanozolola, koji se nalaze na listi zabranjenih supstanci Međunarodne antidopinške agencije (WADA).

Jarry, koji je lani osvojio svoj prvi ATP naslov na turniru u Bastadu, izjavio je kako nikada nije namjerno uzeo nikakvo zabranjeno sredstvo te je kako će u potpunosti surađivati s Međunarodnim teniskim savezom (ITF) kako bi dokazao svoju nevinost. Za pozitivan dopinški nalaz okrivljuje multivitamine proizvedene u Brazilu koji su mogli biti zaraženi.

Ključne riječi

Komentara 1

LI
liliZG
12:42 21.01.2020.

to je samo dokaz da bas truju proizvođači hrane, stoka se pumpa hormonom rasta i antibioticima a povrće šprica pesticidima i boji bojama da bi ljepše izgledalo a onda običan čovjek pojede to smeće i na kraju se čude štoto je dobio alergije, rak ili mu antibiotik ne djeluje kada je bolestan jer je najvjerojatnije već naviknuo na dozu koja mu je dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije