Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AVANTURE U SAD-U

Hrvatski bobisti vozili astronauta, a sada oni žele putovati u svemir

Bob, ZOI
Reuters
20.02.2010.
u 18:57

– Ovo je bila najbolja vožnja na zemlji – kazao je Amerikanac Kent Rominger zahvaljujući hrvatskoj bob posadi.

U posuđenome bobu, jer svoj nisu mogli transportirati zbog sigurnosnih propisa, pilot Ivan Šola i njegovi momci trenirali su pet dana u američkom Park Cityju, na istoj stazi na kojoj su nastupili na ZOI-ju 2002. godine. Raduje što su tijekom treninga naši dečki uspjeli popraviti svoj rezultat za 40 stotinki. Ivan Šola, Andras Haklits, Slaven Krajačić, Ivan Marić, Mate Mezulić i direktor Damir Novoselac bili su smješteni u Sveučilištu Utah u Salt Lake Cityju. Za treninga, u turističkoj vožnji na poziciji broj tri u bobu, pridružio im se američki astronaut Kent Rominger, za kojim je 1600 sati provedenih u svemiru i koji je pet puta bio za upravljačem space shuttlea.

– Na njegove zahvale mi smo mu odgovorili našom željom da se provozamo u space shuttleu – kazao je Šola.

Dakako, to će biti puno teže. Bobisti su se jučer trebali vratiti u olimpijsko selo u Whistleru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije