Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA DISCIPLINSKOG SUCA

Hajduk dobio najveću kaznu zbog Torcide i huligana koji su se tukli sa zaštitarima

Pula: Susret 16. kola HNL-a Istra 1961 - Hajduk
Foto: Luka Batelic/PIXSELL
1/4
29.11.2023.
u 16:21

Hajduk je zbog postupaka svojih navijača dobio kaznu u iznosu 11.600 tisuća eura. Neokrznuta nije prošla niti Istra koja će morati platiti više od 7 tisuća eura, dok su malo bolje prošli Dinamo i Osijek

Hajduk je uz još jednu pobjedu, ovoga puta protiv Istre u 16. kolu HNL-a, učvrstio svoju poziciju na prvome mjestu prvenstvene ljestvice. Na stadion u Puli došao je velik broj navijača koji je podržao svoj klub, ali im isto tako ponovo izbio novac iz blagajne. Hajduk je odlukom disciplinskog suca HNL-a, Alana Klakočera, dobio najveću kaznu u ovome kolu.

"NK Hajduk se kažnjava zbog toga što su na prvenstvenoj utakmici 16. kola Istra 1961 - Hajduk gostujući navijači (Torcida) na južnoj tribini minutu prije početka utakmice zapalili jednu dimnu kutiju, u 9. i 15. minuti po jednu dimnu kutiju, u 29. i 39. minuti po jednu baklju, u 61. minuti zapalili dvije baklje i jednu bljeskalicu, od 70. do 74. minute zapalili devetnaest baklji, jednu bljeskalicu i dvije dimne kutije, od čega su tri baklje i jedna bljeskalica bačeni na teren za igru pa je tom prilikom zbog nastalog dima igra prekinuta u trajanju od tri minute, a južnom dijelu istočne tribine,  gdje su također bili smješteni navijači Torcida, zapaljeno je šest baklji, a u 90. + 3 minuti jedna baklja, te jer su domaći navijači, Demoni, u 34. minuti zapalili deset baklji, od kojih je pet bačeno na prostor ispred tribine, a jedna u teren za igru dok su u 57. minuti zapalili jednu baklju koja je ubačena u teren za igru. Nadalje, neposredno nakon završetka utakmice došlo je do ulaska na teren za igru nekoliko navijača HNK Hajduk s južne tribine i navijača s južnog dijela zapadne tribine i tad su isti dobivali dresove od igrača HNK Hajduk, na što su reagirali zaštitari, nakon čega je došlo do ulaska u teren više navijača skupine Torcida te su isti započeli fizički sukob sa zaštitarima, a što su prekinuli djelatnici interventne policije svojom intervencijom ispred južne tribine stadiona, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 7.700 eura", navodi se u pripćenju i dodaje:

GALERIJA Hajduk svladao Istru (0:2) i oborio rekord pulskoga stadiona

Pula: Susret 16. kola HNL-a Istra 1961 - Hajduk
1/8

"Hajduk je kažnjen i zato što su pripadnici gostujuće navijačke skupine Torcide u 23. minuti uzvikivali 'Cigane, Cigane' igraču NK Istra 1961, Anti Ercegu, nakon njegovog naleta na vratara HNK Hajduk, Ivana Lučića, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 4.500 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 11.600 eura."

"NK Istra 1961 se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 16. kola Istra 1961 - Hajduk gostujući navijači (Torcida) na južnoj tribini minutu prije početka utakmice zapalili jednu dimnu kutiju, u 9. i 15. minuti po jednu dimnu kutiju, u 29. i 39. minuti po jednu baklju, u 61. minuti zapalili dvije baklje i jednu bljeskalicu, od 70. do 74. minute zapalili devetnaest baklji, jednu bljeskalicu i dvije dimne kutije, od čega su tri baklje i jedna bljeskalica bačeni na teren za igru pa je tom prilikom zbog nastalog dima igra prekinuta u trajanju od tri minute, a južnom dijelu istočne tribine,  gdje su također bili smješteni navijači Torcida, zapaljeno je šest baklji, a u 90. + 3 minuti jedna baklja, te jer su domaći navijači, Demoni, u 34. minuti zapalili deset baklji, od kojih je pet bačeno na prostor ispred tribine, a jedna u teren za igru dok su u 57. minuti zapalili jednu baklju koja je ubačena u teren za igru. Nadalje, neposredno nakon završetka utakmice došlo je do ulaska na teren za igru nekoliko navijača HNK Hajduk s južne tribine i navijača s južnog dijela zapadne tribine i tad su isti dobivali dresove od igrača HNK Hajduk, na što su reagirali zaštitari, nakon čega je došlo do ulaska u teren više navijača skupine Torcida te su isti započeli fizički sukob sa zaštitarima, a što su prekinuli djelatnici interventne policije svojom intervencijom ispred južne tribine stadiona, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 7.700 eura", stoji u priopćenju odluke.Ž

VEZANI ČLANCI:

Kazne Dinamu i Osijeku

"GNK Dinamo se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 16. kola Dinamo - Osijek domaća navijačka skupina (BBB), smještena na sjevernoj tribini, u 24. minuti zapalila jedan topovski udar, u 74. minuti zapalila četiri baklje, te u 75. minuti jedanaest baklji, od kojih je jedna bačena na teren za igru, dok su gostujući navijači (Kohorta), smješteni na južnoj tribini, u 69. minuti zapalili devet baklji i jedan strob, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 2.250 eura."

"NK Osijek se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 16. kola Dinamo - Osijek gostujući navijači (Kohorta), smješteni na južnoj tribini, u 69. minuti zapalili devet baklji i jedan strob, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 700 eura."

VIDEO Članovi izvršnog odbora Dinama: 'Na sjednici nije bilo povišenih glasova

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
19:14 29.11.2023.

NK Istra se kažnjava zbog neprimjerenog ponašanja gostujućih navijača. Smiješno.

BI
billynik
18:13 29.11.2023.

Te kazne su smiješne, pa se zato isto ponašanje nastavlja iz utakmice u utakmicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije