Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSLABLJENI Split CO na gostovanje u Zagreb odlazi lišen pomoći dvojice stranaca

Granta muči misteriozna ozljeda, a Bruna dugovanje

03.01.2009.
u 14:35

Nakon šest poraza u nizu Splićani odlaze na gostovanje kod Zagreba, koji je u dosadašnjem tijeku NLB lige ostvario samo dvije pobjede i zadnja su momčad na tablici. To ne znači da žute čeka lagana utakmica, Teo Čizmić resprektira momčad Zagreba, ali kaže da ih se ne treba bojati.

Domaćini favoriti
– Zagreb je sigurno bolja momčad nego što to njihovi dosadašnji rezultati pokazuju. Domaćini u utakmicu ulaze kao favorit – objašnjava trener Splita CO Teo Čizmić.

Jedino preoblikovanje unosi red


Preoblikovanje kluba u sportsko dioničko društvo jedini je put da se Split CO izvuče iz sadašnje situacije, osigura saniranje dugova i mirnije sutra.
Prve korake čelnici košarkaškog kluba već su poduzeli, a očekuju i pomoć NK Hajduk, koji je sve to uspješno prošao i prije deset dana i službeno postao sportsko dioničko društvo. Uprava bijelih obećala je žutima potrebnu pomoć, savjetima i iskusnim kadrovima, kako bi i košarkaški klub ozdravio.

Kaže da će njegova momčad napraviti sve što može kako bi iskoristili prilike koje im se ukažu, pokušati do pobjede koja bi prekinula neslavan niz.

– Odigrat ćemo što bolje, no nemoguće je obećati uspjeh – kaže Čizmić.

A od Zagreba bi opasnost mogla doći od Ante Tomića, njihovih razigravača te MVP-a nedavnog All Starsa Luke Žorića. Žuti su u prvom dijelu pobijedili Zagreb, no večeras će im biti puno teže, jer na raspolaganju Čizmić ima samo desetoricu igrača. Nedostaje Francuz Brun, koji je na izlaznim vratima, a prethodnih dana nije trenirao. Više je boravio na prvom katu klupskih prostorija kako bi ishodio zaostale plaće, a manje ili uopće u dvorani. Čvrsto je odlučio kako neće igrati dok mu se ne podmire dugovanja.

Zna se tko dolazi umjesto bruna


Francuzu Brunu dani na Gripama su odbrojani. Uprava je navodno već pronašla igrača kojeg će dovesti umjesto njega, da popuni poziciju “četvorke”, no njegovo ime drže za sebe. Valja im najprije prekinuti suradnju s Francuzom koji nije pokazao kvalitetnu igru kakva se od njega očekivala, a tek onda ozbiljno porazgovarati s novim krilnim centrom. Treba, naravno, pronaći novca za njega, a upravo toga klubu na Gripama jako nedostaje.

Unatoč svemu, Brun je želio putovati s ekipom u Zagreb, ali trener Čizmić i stručni stožetr odlučili su kako nema smisla da igra ako ne trenira. U ovom trenutku traži se zamjena za Bruna, koji je od dolaska zadovoljavajuću igru pokazao samo u tri utakmice.

U Zagreb ne ide ni Amerikanac Grant (31). On je gotovo dvadeset dana bez ozbiljnijeg treninga, stalno je na terapiji i kod liječnika specijalista. Po prosudbi zdravstvene službe i nalaza specijalista ne radi se o rupturi, odnosno nekakvoj ozbiljnijoj ozljedi, dok Grant i dalje tvrdi da ima zdravstvene probleme zbog kojih ne može igrati.

Prevodili nalaze
Da bi Amerikanca uvjerili da se ne radi o ozljedi, u klubu su potražili pomoć javnog bilježnika koji je nalaze preveo na engleski. Potom su ih dostavili i samom Grantu i njegovu menadžeru. No ni to nije pomoglo, Amerikanac je uporan, i dalje vjeruje samo sebi.

Na Gripama razmišljaju o dovođenju novih igrača, izbor u ovom trenutki zaista nije velik. No pokušavaju čelnici kluba s Gripa pronaći i nekoga tko može pokriti poziciju koju drži Grant, a koja se pokazala kao najlošija karika u dosadašnjim utakmicama. Tako je na čelnim ljudima težak posao, gotovo da nemaju novca, a trebaju pronaći dvojicu kvalitetnih igrača umjesto nezadovoljnika Bruna i Granta.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije