Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kantrida

Gračan: Pažljivo ću izabrati pojačanja

'sport.......zagreb......09.09.2004. trening dinama - nenad gracan trener snimio renato brandjolica'
'renato brandjolica'
17.11.2009.
u 17:09

Nenad Gračan na Kantridu se vratio prošli tjedan i nakon devet godina preuzeo poziciju šefa struke. Nimalo lagan zadatak budući da je momčad nakon niza poraza u psihološkoj krizi.

– Upoznajemo se još uvijek, ali veseli me što igrači normalno treniraju, motivirani su, želja za radom postoji, a nemamo ni problema s ozljedama. Psihološka kriza postoji i zato jer je to uglavnom mlada momčad koja obećava, ali koju negativni rezultati puno više opterećuju nego iskusnije igrače. No, treba samo malo više strpljenja i podrške i to će proći! Rijeka ima mladu momčad, a time i budućnost – kaže Gračan.

Promjene su nužne

Novi strateg Riječana mora do prvenstvene stanke izgurati još tri utakmice, a zatim će momčad doživjeti neke promjene, jer je na nekim pozicijama, posebno na bokovima, "tanka".

– Na nekim pozicijama nemamo dovoljno igrača, ili nisu uopće pokrivene. To moramo promijeniti, jer kada je konkurencija za mjesto veća, veći je i motiv za rad i dokazivanje. Naravno, jako pažljivo ćemo izabrati igrače, jer trebamo dovesti kvalitetne igrače, a ne samo one koji će popunjavati broj – naglašava Gračan.

Prvi protivnik Rijeci pod Gračanovim vodstvom bit će nogometaši pulske Istre 1961 koji u subotu dolaze na Kantridu. I Istra je doživjela trenersku promjenu i rezultatsku krizu te će obje momčadi u utakmicu ući s utegom oko vrata.

Vrlo zahtjevna utakmica

– Vrlo zahtjevna utakmica s psihološke strane, ne samo igračima nego svima u klubu. No, lijek je čvrsta, disciplinirana i agresivna igra i ako tako otvorimo utakmicu, vjerujem da će nervoza brzo proći. Pravi pristup dovest će nas do pobjede, koja bi i te kako olakšala rad u nastavku prvenstva – smatra Gračan.

Nervoza će zahvatiti i Rijekina trenera. Nakon devet godina opet je na Kantridi, gdje je prije deset godina vodio bijele u povijesnoj borbi za naslov prvaka Hrvatske.

– Bit će to pozitivna nervoza! – zaključuje Gračan.

 

Ključne riječi

Komentara 1

CO
columbok
19:15 17.11.2009.

Pa zar Rjeka ne moze imati jednom normalnog trenera!!Racan nikad nece sa rjekom uspjeti jer nema svoj ja!!!A koliko pameti ima to je ipak preveliki klub za njega!Bolje ti je da treniras grobnicana ili halubjevo!!!Dajem ti 3 mjeseca maksimalno!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije