Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA BEZ EURA

Gračan nakon ispadanja: Svaku utakmicu igramo s novom postavom, a igrači nisu u natjecateljskom ritmu

Nenad Gračan
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/6
10.10.2016.
u 22:27

– Zaslužena pobjeda Švedske, koja je znala iskoristiti sve naše pogreške. Standardnost je došla do izražaja, Švedi su, naime, u deset utakmica u skupini promijenili dva igrača, a mi svaku utakmicu igramo s novom postavom – rekao nam je nakon utakmice izbornik Hrvatske Nenad Gračan

Europsko prvenstvo u Poljskoj sljedeće godine odigrat će se bez mladih hrvatskih nogometaša (do 21 godine).

U odlučujućem dvoboju, naime, Hrvatska je poražena 2:4 (1:1) u Trelleborgu protiv domaćina Švedske i tako je natjecanje u skupini 6 okončala na trećoj poziciji, a izravni plasman na Euro ostvarili su Švedi.

Nada u uspjeh naših mladića trajala je 50-ak minuta. Perica je u 23. minuti doveo Hrvatsku u vodstvo, međutim radost je kratko trajala, jer je već u 26. minuti domaćin izjednačio pogotkom Wahlqvista iz 11-erca. U prvom smo dijelu gledali ravnopravnu utakmicu, a onda je uslijedio švedski uragan...

Neuigrani Benković i Elez

U početnih 19 minuta nastavka, naime, Švedi su nam zabili još tri pogotka i tako riješili sve dvoumice oko pobjednika. Žestoko i odlučno domaćin je pritisnuo našu momčad, međutim unatoč tom pritisku i kudikamo izraženijoj želji za uspjehom domaćina, neshvatljive su bile početničke pogreške hrvatskih igrača u defenzivnom dijelu igre.

Kao da su bili na nekakvom “haklu”, igrali su nekakav neobavezni i nedisciplinirani nogomet i u našem je 16-ercu Švedska stalno imala barem jednoga igrača više. Ili je to tako izgledalo nakon čak i malonogometnih akcija domaćina! Jadni vratar Livaković bio je na streljani, a statičnost i nezainteresiranost naših “veznjaka” Radoševića, Vlašića i Pašalića, posve je razotkrila apsolutnu neuigranost para srednjih braniča Benković – Elez, koji su nerijetko ispadali smiješni poslije brzih švedskih akcija. Hrvatska je u drugom poluvremenu doista bila nalik “razbijenoj vojsci” i ovaj je poraz na kraju izražen i pristojnim rezultatom, jer lako se mogao dogoditi i teški, sramotni debakl...

Naši nisu u ritmu

– Zaslužena pobjeda Švedske, koja je znala iskoristiti sve naše pogreške. Standardnost je došla do izražaja, Švedi su, naime, u deset utakmica u skupini promijenili dva igrača, a mi svaku utakmicu igramo s novom postavom – rekao nam je nakon utakmice izbornik Hrvatske, Nenad Gračan.

Što se dogodilo početkom nastavka, zašto je Hrvatska uletjela u “crnu rupu”?

– Prelako smo primali golove na postavljenu obranu, Švedi su nam se ušetavali u kazneni prostor nakon jednoga dodavanja! Bili su trkački bolji, vidi se da su u natjecateljskom ritmu, za razliku od većine naših igrača – smatra Gračan.

Hrvatska je igrala u ovom sastavu: Livaković – Mikanović, Benković, Elez, Milić – Radošević; Pašalić (od 71. Krovinović), Vlašić (od 60. Brekalo) – Halilović, J. Mišić; Perica. Izbornik: Nenad Gračan.

Komentara 14

TA
tarzan
23:00 10.10.2016.

Daj konačno ostavku jer nemaš uspjeha prepusti mjesto nekom mladom perspektivnom treneru

TW
TWITOIST
02:43 11.10.2016.

Dovoditi Mamica u vezu sa ovom utakmicom je obicna glupost ,pa vecina ovog sastava je iz Hajduka i njemackih klubova,prema tome samo zloban covjek u dusi moze pominjati i povezivati Mamica i ovu utakmicu

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
23:44 10.10.2016.

Došlo vrijeme da slovenski treneri uče Hrvate igrati nogomet. Kad bi bilo skijanje u pitanju još bih i razumio. To je slika trenerske struke u Hrvata. Mlađi ne mogu dobiti šansu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije