Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLJUČNA UTAKMICA KVALIFIKACIJA

Katastrofa Hrvatske u Švedskoj: Mladi vatreni primili četiri gola i ostali bez Eura!

Halilović
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
10.10.2016.
u 20:35

Mladi vatreni završili na trećem mjestu u skupini i talentirana je generacija ostala bez europske smotre.

Utakmica koja je bila najavljivana kao prilika generacija završila je katastrofom. Hrvatska U21 reprezentacija izgubila je u ključnoj utakmici od Švedske s 4:2 i tako ostala bez plasmana na Europsko prvenstvo u Poljskoj iduće godine.

Hrvatskoj je u posljednjem kolu kvalifikacija igrala samo pobjeda u Trelleborgu, no momčad Nenada Gračan je potopljena

Utakmica je dobro počela za Hrvatsku. Lopta se u 23. minuti nakon gužve pred vratima Švedske sretno odbila do Perice koji je doveo hrvatsku u vodstvo. 

Samo dvije minute kasnije domaćini su izjednačili. Elez je nepotrebno srušio Strandberga u našem šesnaestercu, a Wahlqvist pogodio s 11 metara iako je Livaković dirao loptu.

Početkom nastavka doživjeli smo pravi potop. Švedska je od 53. do 64. minute zabila tri gola nakon vrlo slabe reakcije naše obrane. Strijelci su bili Olsson, Hallberg i Starnberg.

Benković je u 67. minuti glavom smanjio na 2:4, od 88. minute smo igrali s igračem više, ali to je bilo sve od Hrvatske.

U drugoj utakmici skupine Španjolska je slavila protiv Estonije s 5:0 pa su mladi vatreni završili na trećem mjestu u skupini i talentirana je generacija ostala bez europske smotre.

Švedska - Hrvatska 4:2

88' Asoro je zaradio drugi žuti karton, Švedska ima igrača manje.

83' Mogli su Šveđani sada zabiti i peti gol, ali je Livaković opet dobro reagirao.

79' Žuti za Mišića.

71' Krovinović umjesto kapetana Pašalića.

67' Gooool za Hrvatsku! Benković je nakon korenera kojega je izveo Halilović skočio i glavom smanjio na 2:4.

64' Gooool za Švedsku! Domaćini su se dodavali u našem šesnastercu, a naša obrana to mirno gledala. Lopta je došla do Strandberga koji je s pet metara zabio za 4:1 i ugasio sve naše nade.

60' Brekalo je ušao umjesto Vlašića.

58' Gooool za Švedsku! Cibicki je dao za Hallberga kojega je zaboravila hrvatska obrana, a on je s pet metara maitrao Livakovića. Švedska je ovim rezultatom na Euru, a Hrvatskoj treba čudo da okrene ovu utakmicu.

53' Goooool za Švedsku! Olsson je povukao loptu, ušao u naš šesnasterac i pogodio. Jako slaba reakcija naše obrane.

50' Švedska je bolja, Tankovic je sada pokušao, ali opet Livaković brani!

48' Cibicki je pogodio vratnicu!

46' Počeo je nastavak, nema promjena.

45' Kraj prvog poluvremena. Španjolska vodi 2:0 pa je ona trenutno prva momčad. Hrvatska je imala dosta problema u prvom dijelu, u nastavku moramo zabiti želimo li izboriti prvo mjesto.

42' Nova slaba reakcija hrvatske obrane. Strandberg je ostao sam na pet metara i tukao glavom, ali srećom pored gola.

40' Milić je pucao, pogodio nekoga u bloku nakon čega je vratar Švedske uhvatio loptu.

35' Strandberg je pobjegao Elezu i izbio sam ispred Livakovića koji je pravovremeno istrčao i skratio kut.

26' Gooool za Švedsku! Jedanasterac je izveo Wahlqvist, Livaković je dirao loptu, no prošla je u gol. Ovim rezultatom na Euru je Švedska.

25' Jedanaesterac za Švedsku! Elez je nepotrebno srušio Strandberga i usput zaradio žuti karton.

23' Goooool za Hrvatsku! Zabio je sjajni Perica. Lopta se nakon gužve ispred vrata Švedske sretno odbila do Perice koji to ne oprašta.

13' Prilika za Hrvatsku! Benković je tukao glavom i pogodio vratnicu!

6' Prilika za Švedsku i sjajna obrana Livakovića. Tankovic je tukao glavom, no vratar Dinama je sjajno reagirao i odbio loptu u korner.

1' Počela je utakmica! Švedska je izvela prvi napad.

0' Pratit ćemo i kretanje rezultata na utakmici Španjolske.

0' Izbornik Nenad Gračan ne može računati na ozlijeđene Ćorića, Fiolića i Pavičića, a nema ni pojačanja iz A reprezentacije.

0' Podsjećamo, na Euro ide pobjednik skupine, dok će četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije u dodatne kvalifikacije.

0' Pred Hrvatskom je dvoboj nakon kojega ćemo doznati jesu li naši nogometaši izravni sudionici Eura. Situacija u skupini je sljedeća: Švedska 21, Hrvatska 20, Španjolska 20... Španjolska igra kod kuće s Estonijom i za prvo mjesto joj treba pobjeda i remi Švedske i Hrvatske.

Švedska: Erlandsson, Wahlqvist, Une Larsson, Dagerstal, Konate, Tibbling, Hallberg, Olsson, Tanković, Strandberg, Cibicki

Hrvatska: Livaković - Mikanović, Benković, Elez, Milić - Pašalić, Radošević, J. Mišić - Halilović, Perica, Vlašić

>> Hrvatska se mučila u Finskoj, gol za pobjedu zabio kapetan Mandžukić!

Komentara 16

DA
damirtankovic
20:06 10.10.2016.

4:1, za nagradu pješke doma iz Švedske!

SA
SI aka SI
08:53 11.10.2016.

eto malo povratka u realnost- naše mlade reprezentacije već godinama slave kao uspjeh sam plasman na evropska i svjetska prvenstva. Naši mladi igrači odlaze nakon 10-15 solidnih uitakmica van, onda se slavi po novinama kako se dobilo milijune za njih i onda završe velikom većinom na klupi. Ti isti igrači vrlo brzo trebaju preuzeti uloge u A reprezentaciji, a minute u klubovima skupljaju na kapaljku. Rog, Pašalić, Halilović, pa trenutno i Pjaca ne igraju i ne možeš očekivati da će baš za reprezentaciju proigrati. Jedini naš igrač koji je baš svjetska klasa u njihovim godinama išao je sa posudbe u Zrinjskom na posudbu u Inker Zaprešić, pa dve sezone HNL-a, pa jak klub, ali po mjeri. Sve ostalo je utrka za novcima, ali se preskaću neki osnovni koraci koji se ne smiju preskakati.

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
07:24 11.10.2016.

Nema frke dok nama ostaje balkanski domoljubni dišpet i uvjerenje da smo najbolji, najlepši i najpošteniji u balkanskome svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije