Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sandra Perković

Godinu dana nije izgubila, ali još je daleko od Blanke

'Sandra Perkovic of Croatia reacts after winning in the Discus event of the Lausanne Diamond League meeting in Lausanne, July 4, 2013.    REUTERS/Denis Balibouse (SWITZERLAND  - Tags: SPORT ATHLETICS
'DENIS BALIBOUSE'
06.07.2013.
u 08:00

Sandra je lani postigla 13 pobjeda u sezoni. Više ih je nanizala jedino Njemica Franka Dietzsch koja je 2006. slavila 14 puta. Po broju ukupnih pobjeda za sada vodi Kubanka Yarelis Barrios.

Sandra Perković je na mitingu Dijamantne lige u Lausanni samo potvrdila dominaciju u bacanju diska koja traje već drugu godinu. Prošle je godine pobijedila na 20 natjecanja, a savršenu statistiku pokvarilo je drugo mjesto u Parizu točno prije godinu dana. Ove sezone imala je sedam nastupa i sedam pobjeda. Ukupno u nizu ima 12 pobjeda, što je još daleko od Blanke Vlašić koja je 2007. i 2008. godine imala niz od 27 uzastopnih pobjeda u visu. 

Sandra je lani postigla 13 pobjeda u sezoni. Više ih je nanizala jedino Njemica Franka Dietzsch koja je 2006. slavila 14 puta. Po broju ukupnih pobjeda za sada vodi Kubanka Yarelis Barrios koja je sakupila 40 pobjeda natječući se od 2007. godine do danas, dok Sandra ima 11 pobjeda manje, ali i sedam godina je mlađa od Kubanke. Sandra je prošle godine postigla najbolji rezultat sezone - 69,11, a posljednji put je netko prebacio 69 metara prije devet godina, Bjeloruskinja Irina Jatčenko (69,14 metara). Zanimljivo je da je Sandra tek 30. na listi svih vremena u bacanju diska. Ispred nje su diskašice koje su bacale između 1976. i 1999. godine. Baš kao i Blanka, Sandra lovi svjetski rekord. I dok je Blanka stigla na samo centimetar do svjetskog rekorda Stefke Kostadinove, Sandra \"zaostaje\" samo 7,79 metara za Gabrielom Reisch. Netko će reći da je gotovo nemoguće da netko u današnje vrijeme baci disk dalje od 76,80 metara, no kada je u pitanju Sandra sve je moguće. Samo da dođe taj prvi hitac preko 70 metara. 

Sandra je prošle godine, s trenerom Ivanom Ivančićem, do 6. srpnja imala sedam pobjeda s prosječnim hicem 67,03 metra. Godinu dana kasnije, s novim trenerom i dečkom Edisom Elkasevićem, također ima sedam pobjeda, ali s prosječnim hicem 67,17 metara. Dakle, novi trener donio je pomak za 14 centimetara, što je velika stvar. Sandra u karijeri ima tri velike medalje – dva europska i jedno olimpijsko zlato. Osvoji li u Moskvi prvo mjesto, postat će prva diskašica u povijesti koja će imati sve tri zlatne medalje sa tri velika natjecanja.

>> Sandra: Opet sam ona prava! Može li bolje od ovoga?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije