Naslovnica Sport Borilački sport

Galešić nakon spektakla u Ciboni: Ovo je bilo na svjetskom nivou!

- Ovo je na vrhunskom nivou! Borci su sve spremniji i spremniji, organizacija radi strašan posao - komentirao je naš poznati borac Zelg Galešić borilački spektakl u Ciboni
10. veljače 2013. u 12:34 2 komentara 8 prikaza
 Hrvatska MMA liga u dvorani Dražen Petrović (1)
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/10

Prvi krug Hrvatske MMA lige u potpunosti je opravdao očekivanja. Dvorana nije bila puna, ali publika koja je došla u Cibonu, vatreno je pratila svoje favorite.

Prvi mečevi,  u najlakšoj kategoriji, pokazali su tremu, ali i srčanost boraca. Atraktivnim i odvažnim nastupom iznenadili su puleni Igora Pokrajca, mladi Philip Šarić -70 kg (Croatian Top Team) i Jakob Kosić -77 kg (Croatian Top Team). Obojica su izgubili mečeve, ali su pokazali kako se srčano i atraktivno bori u slobodnoj borbi Hrvatske MMA lige. Saša Drobac koji je pobjedio Jakoba Kosića demonstrirao je "flying armbar", izuzetno atraktivan i rijetko viđen zahvat.

Bandog Zadar je pokazao da osim sjajnog Bože Mikulića iz prošle sezone, ove godine imaju "paklenog malog" Zdravka Dukića.

Pulski Trojan i dalje je jedna od sjajnih uzdanica hrvtskog MMA-a, a osim prošlogodišnjeg favorita Pereše, ove sezone se u kategoriji do 84 kg nametnuo Edin Brkičević sjajnom serijom udaraca i na kraju pobjedom tehničkim nokautom.

Tomislav Burec (Gamma Zelina) pokazao se kao izuzetno eksplozivan borac koji je u svega 22 sekunde, završio meč gušenjem.

Prestige fight završio je maestralnom pobjedom našeg Dorijana Ilića. Mađar se u početku činio opaki protivnik, ali ubrzo je preusudila Dorijanova fizička spremnost, hladna glava i serija direkta u "mount" protiv kojih Mađar nije mogao ništa.

Nakon meča Dorijan je kratko izjavio:

- Pripremao sam se za ovaj meč kao i za svaki drugi. Dao sam sve od sebe. Proučio sam stil Bertalana i znao sam da se moram koncentrirati na parter jer je on jako dobar hrvač. Na kraju sam završio meč točno onako kako sam planirao.

Kad smo ga upitali koji su mu planovi za dalje, dodao je samo: Trening i samo trening.

Zelg Galešić se osvrnuo na viđeno riječima:

- Ovo je tek prvi selekcijski krug, a već smo vidjeli tri puta veću razinu nego prošle sezone. Ovo je na vrhunskom nivou! Borci su sve spremniji i spremniji, organizacija radi strašan posao. Proputovao sam svijeta i mogu reću da sam sretan što ovaj svjetski nivo vidim u svojoj Hrvatskoj.

SLUŽBENI REZULTATI BORBI PRVOG KVALIFIKACIJSKOG KRUGA HRVASTKE MMA LIGE:

1) Burhan Ameti, 1R, TKO, 4:50

2) Milan Ašćerić, odluka sudaca, 3:0

3) Partick Pereša, 1R, K.O., 4:59

4) Zdravko Dukić, 2R, TKO, 2:37

5) Saša Drobac, 1R, poluga na ruci, 0:45

6) Jakov Podrug, 2R, gušenje, 2:37

7) Matej Jurin, 1R, TKO, 2:02

8) Edin Brkičević, 1R, TKO, 1:09

9) Tomislav Burec, 1R, gušenje, 0:22

10) Dorijan Ilić, 1R, TKO, 1:44

Matija Vuica
Iskroji svoj život
Matija Vuica: Unikati i rad po mjeri nikada neće izaći iz mode

A1 izdvaja za Vas

  • Zagrebecanin:

    A poslije ćete se čuditi što se djeca na smrt tuku pred školama.

  • evandro:

    A gdje je tu npr. crkva da se suprotstavi da se ljudi ovako odvratno tuku. Ili je za crkvu ovo moralno i pozitivno, a učiti djecu kako da se obrane od pedofila je nemoralno.