Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZRAĐEN PROJEKT

FOTO Kultni stadion HNL-a dobiva novo ruho? Evo kako bi mogao izgledati

Slaven Belupo i Lokomotiva sastali se u 7. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/4
05.12.2023.
u 11:53

Prema projektu radovi bi koštali između 14 i 15 milijuna eura. Obnova zapadne tribine stajala bi pola tog iznosa, a isto toliko bi koštala i izgradnja novih. Dakako, izgledno je da će klub i grad tražiti financijsku podršku Hrvatskog nogometnog saveza i države

Izrađen je idejni projekt obnove gradskog stadion u Koprivnici na kojem domaće utakmice igra Slaven Belupo. Projektom se predviđa rekonstrukcija zapadne tribine te izgradnja novih čime bi kapacitet došao na 8125 sjedećih mjesta, piše Podravski list. Projektantska tvrtka Forma Biro potvrdila je idejni projekt. Ilustracije novoga stadiona možete vidjeti OVDJE.

Plan izgradnje previđa tri faze radova. U prvoj bi nove tribine bile izgrađene pa spojene novom konstrukcijom. U druga i treća faza zapravo se svode na obnovu i poboljšanje postojeće tribine s time da posljednja uključuje i uređenje ostalih etaža zgrade. Ovime bi kapacitet stadiona bio povećan za 4991 sjedećih mjesta, na ranije spomenutih 8 tisuća.

GALERIJA Hajduk nadjačao Goricu (3:0) i postao jesenski prvak HNL-a

Slaven Belupo i Lokomotiva sastali se u 7. kolu SuperSport HNL-a
1/8

Planom je predviđeno pomicanje zapadne tribine za šest metara prema Miškininoj ulici. Uz to na njoj bi bilo 428 VIP mjesta, 275 mjesta za VIP goste, 72 mjesta za novinare te 81 mjesto u takozvanom skyboxu.

VEZANI ČLANCI:

Prema projektu radovi bi koštali između 14 i 15 milijuna eura. Obnova zapadne tribine stajala bi pola tog iznosa, a isto toliko bi koštala i izgradnja novih. Dakako, izgledno je da će klub i grad tražiti financijsku podršku Hrvatskog nogometnog saveza i države, a postoji opcija sponzora koji bi stadionu dao svoje ime.

VIDEO Karoglan: 'Biti jesenski prvak ne znači ništa. Ne volim bahatluk, nema opuštanja'

Komentara 4

BS
Blue_shirt
14:43 05.12.2023.

Na slikama piše 2005g ??? Jeli moguće da je projekt vec debelo punoljetan??? Pa ljudi u tih 20g se izgradnja i konstrukcija promijenila iu temelja, da ne spominjem ocekivani komfor...

Avatar rubinet
rubinet
17:28 05.12.2023.

Komu i čemu bi to gradili?

VA
vapor
14:39 05.12.2023.

Nije specificirano za koga bi se točno, gradio stadion kad tamo, zbog nečega već, publike nema. Koprivničani jednostavno ne prate nogomet a čekati navijače Hajduka i(li) Dinama 4 puta godišnje nema smisla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije